En Sıcak Konular

Rusya ve Çin dikkat etsin!

22 Ekim 2011 07:36 tsi
Rusya ve Çin dikkat etsin! 'Bu sadece Arap Baharı değil'

ABD Senatörü John McCain, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi'nin ölümünden sonra endişelenmesi gerektiğini söyledi. McCain'in açıklamalarına cevap veren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerikalı senatörü kendi fobileri ve hamam böcekleri olan (kafasında sorunları ile dolu) ünlü biri olarak tanımladı.

BBC televizyonunun canlı yayınına katılan McCain Kaddafi'nin öldürülmesi ve Libya'nın özgürlük müceadelesi ile ilgili soruları yanıtladı. Libyalı'ların beki de tek başlarına Fransa ve İngiltere'nin hava yardımı olmadan mücadeleyi kazanamayacaklarını belirten McCain, "Bu bahar sadece Arap baharı değil. Beşşar Esed dahil olmak üzere dünyanın tüm diktatörleri, hatta belki de Putin, ve Çin'nin bazı yöneticileri de endişelenmesi gerekiyor." diye konuştu.

Sunucunun, "Gerçekten Rusya'dan mı bahsediyorsunuz?" sorusuna, "Yakın zamanda belki Rusya'da protestolar görebileceğiz. Ruslar SSCB'nin dağılmasının ardından umdukları demokrasiyi bulamadılar" dedi.

Öte yandan Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Danışmanı Dmitri Peskov, İnterfax ajansına yaptığı açıklamalarda, McCain'in sözlerini "Senatör çok yoruldu. Sözlerinde aklıselim görmüyorum" şeklinde cevap verdi.

Bir radyo programına katılan Lavrov da, McCain'i sert bir dille eleştirdi. McCain'den ilk kez bu tür egzotik ifadeler duymadıklarını ifade eden Lavrov, "Onun yorumlarını ciddiye alınacağını sanmıyorum. Kendi fobileri ve hamam böcekleri (kafasında taşıdığı sorunlarla) ile ünlü bir isim. Zaten onun ABD'nin tutumunu yansıttığını da düşünmüyorum" karşılığını verdi.

Cihan



Bu haber 1,912 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,198 µs