En Sıcak Konular

''Terörle mücadelede yanınızdayız''

21 Ekim 2011 19:43 tsi
''Terörle mücadelede yanınızdayız'' ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, terör örgütünün saldırılarını ''En güçlü şekilde kınadıklarını'' belirterek, ''Terörle mücadelede yanınızda olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum'' dedi.

Ricciardone, Ege Serbest Bölgesi'nde (ESBAŞ), Amerikan firması HMT'nin petrol ve kimya sanayilerine yönelik depolama tankları ile su ve atık su sektöründe kullanılan sabit ve yüzer tavanların üretileceği 2 bin metrekarelik tesisinin açılışına katıldı.

Büyükelçi Ricciardone, burada yaptığı konuşmada ABD Başkanı Barack Obama ile Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Hakkari'deki hain saldırıyı en güçlü şekilde kınadıklarını belirterek, ''Terörle mücadelede yanınızda olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum. Terör örgütü mensupları geçmişte kalmaya mahkumdurlar, onların gelecekte yerleri olmaz. Bugün burada Türkiye'nin parlak geleceğine yönelik bir gelişme için toplandık. ABD'nin Türkiye'ye artan yatırımları, ülkenize duyduğumuz güvenin en güzel göstergesidir'' dedi.

HMT'nin yatırımının İzmir'e yeni iş olanakları yaratmasının yanı sıra üretici firmanın da sadece Türk pazarına değil, bölgeye yönelme fırsatı bulacağını ifade eden Ricciardone, ABD Başkanı Obama'nın iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesine özel önem verdiğini vurguladı.

Türk ve Amerikalı 20 şirket temsilcisinden oluşan Türkiye-ABD İş Konseyi'nin ilk toplantısını geçen ay yaptığını hatırlatan Ricciardone, bu Konseyin, ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önerilerini iki hükümete sunacaklarını belirtti.

Büyükelçi Ricciardone, ''Ticari ilişkilerde elde ettiğimiz başarı, varolan ilişkilerimizi daha da ileriye taşıyacaktır'' dedi.

-Vali Kıraç-

İzmir Valisi Cahit Kıraç da Hakkari'deki hain saldırıda şehit düşenlere rahmet dileyerek konuşmasına başladı.

Kıraç, ''Menfur saldırıları yapanları şiddetle kınıyorum. Terör saldırılarını yapanlar, akıttıkları kanda boğulacaklar. Dünyayı terörü lanetlemeye davet ediyorum. Bu saldırılar, insanlığa yapılan saldırılardır ve insan hakları ihlalidir'' dedi.

Açılışı yapılan tesisin İzmir ekonomi ve istihdamına önemli katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Kıraç, Türk ekonomisinin gösterdiği dikkati çekici performansın, İzmir'in sunduğu iş gücü ve ulaşım olanaklarının ve son olarak da ESBAŞ gibi yatırımcıya çeşitli olanaklar sunan tesislerin varlığının, dış yatırımları artırdığını söyledi.

HMT Üst Yöneticisi (CEO) George Gregory de İzmir'de başlattıkları yatırımın, şirketin global lider olma hedefini hayata geçirmede önemli bir adım olduğunu belirtti.

Gregory, ''İşgücü kalitesi, siyasi ortamın istikrarı, ESBAŞ'ın sunduğu olanaklar buraya yatırım yapma kararımızda etkili oldu'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen de Türkiye'nin son yıllarda yatırım için cazibe merkezi haline geldiğini, 2008-2010 yıllarında yatırımlar bakımından en cazip 15. ülke olduğunu söyledi.

Çimen, yeni ekonomik programın 2023 yılında Türkiye'nin 1,2 trilyon dolar dış ticaret hacmine ulaşmasını ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almasını hedeflediğini belirterek, ''Bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz'' diye konuştu.

Türkiye'nin eşsiz bir coğrafi konuma sahip olduğuna değinen Çimen, İstanbul'a uçakla 4 saatlik uçuş mesafesinde 1,5 milyar insana ve 23 trilyon dolarlık pazara ulaşılabildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Ricciardone, Gregory, Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan tesisin açılış kurdelesini kesti.

aa

Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,047 µs