En Sıcak Konular

IFC Raporu'nda Türkiye 71'inci sırada

21 Ekim 2011 17:35 tsi
(IFC) "İş Yapma Kolaylığı 2012 Yıllık Raporu" başlığıyla hazırladığı raporda, Türkiye'nin Dünya Bankası'nın İş Yapma Kolaylığı sıralamasında 183 ülke arasından 71'inci sırada yer aldığı belirtildi.

Dünya Bankası ile Uluslararası Finans Kurumu'nun (IFC) "İş Yapma Kolaylığı 2012 Yıllık Raporu" başlığıyla hazırladığı raporda, Türkiye'nin Dünya Bankası'nın İş Yapma Kolaylığı sıralamasında 183 ülke arasından 71'inci sırada yer aldığı belirtildi.

Hazırlanan raporda, Türkiye'nin özellikle kuruluş sözleşmesi ve diğer belgeler için noter ücretlerini düşürerek iş kurmayı daha az maliyetli hale getirildiği,şirketler için sosyal güvenlik prim oranında 5 puanlık bir indirim yaparak vergi uyumunu kolaylaştırdığı ifade edildi.

Raporda, 2012 yılında Türkiye'de reformların önemini koruduğu ve özellikle diğer yükselen piyasa ekonomileri ile karşılaştırıldığında ilerlemenin daha sınırlı olduğu ve politika alanlarına da ışık tuttuğu belirtildi.

Raporda, Türkiye Hükümetinin, şirketlerin büyümelerinin ve istihdam yaratmalarının önündeki iş ortamı ile ilgili kısıtların giderilmesi sürecindeki kararlılığını koruduğuna dikkati çekildi. Yeni Ticaret Kanununun kabul edilmesinin, Türkiye'de hem küçük hem de büyük ölçekli işletmelerin finansmanının erişimini arttıracak olan kurumsal yönetişimin geliştirilmesi ve finansal şeffaflığın arttırılması yolunda önemli bir adım teşkil ettiğinin altı çizildi.



Bu haber 879 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,799 µs