En Sıcak Konular

Şahin: Örgüt yerleşim yerlerinden destek alıyor

21 Ekim 2011 16:01 tsi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, OHAL uygulamasına karşı olduklarını dile getirerek, geçmişte bu uygulamanın çözüm olmadığını bildirdi...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, OHAL uygulamasına karşı olduklarını dile getirerek, geçmişte bu uygulamanın çözüm olmadığını bildirdi. Sınır birliklerinin baharda göreve başlayacağına dikkat çeken Şahin, jandarma ve polis arasında iyi bir işbirliği olduğunu söyledi. Şahin, Çukurca'daki saldırıda polis ve jandarmanın kol kola operasyon gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

NTV'de bir canlı yayın programında terör saldırıları ve operasyonları değerlendiren Bakan Şahin, Kuzey Irak'ta arama, tarama ve etkisizleştirmeye yönelik kapsamlı kara operasyonu yürütüldüğünü belirtti. Nihai hedefin terör örgütünün varlığını bitirmek ve iç güvenliği sağlamak olduğuna dikkat çeken Şahin, yeniden teşkilatlanan terör örgütünün ağırlıklı olarak Kandil Mahmur'da olduğuna vurgu yaptı.

ÜÇLÜ MEKANİZMA BEKLENENİ VERMİYOR

Irak'ın PKK'yı barındırmama konusunda Türkiye'ye desteği bulunduğunu, ancak Kuzey Irak yönetiminin mücadelede zaman zaman etkinlik sağlayamayacağını ifade ettiğini söyleyen Bakan Şahin, örgütün merkez olarak aldığı köylerin arındırılması, üs alanlarıyla sivil alanların birbirinden ayrılması için görüşmeler yapıldığını kaydetti. Bakan Şahin, ABD, Türkiye ve Irak arasındaki üçlü mekanizmadan beklenen ölçüde bilgi edinemediğinin altını da çizdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ YERLEŞİM YERLERİNDEN DESTEK ALIYOR

ABD'yle karşılıklı istihbarat bilgilerinin paylaşılması, daha somut adımların atılması konusunda mutabakata vardıklarını belirten Şahin, Türkiye'nin dış politikasındaki gelişmelerin bazı grupları etkileyebileceğini söyledi. "Ortada terör örgütü vardır ve saldırılarına devam etmekte." diyen Şahin, terör örgütünün yerleşim yerlerinden destek almadan bu kadar rahat hareket edemeyeceğine dikkat çekti. Şahin, her vatandaşın terör örgütüne destek verdiğinin ise söylenemeyeceğini kaydetti.

İSTİHBARAT ZAAFİYETİ OLABİLİR

Arazilerin zorluğunu hatırlatan Bakan Şahin, istihbaratta zafiyet olabileceğini de belirtti. Bakan Şahin, "Terör örgütü illegal bir örgüttür. Bir tarafta hukuki bir yapı, diğer tarafta hiçbir kural tanımayan kendi içinde de acımasız bir terör örgütü var. İstemeden arzu etmeden onlara lojistik kaynak sağlamak durumunda kalan vatandaşlarımız olabiliyor, onları ayırt etmeye çalışıyoruz." dedi.

5 bin kişilik profesyonel sınır birliklerinin gelecek yıl ilkbaharda göreve başlayacağını bildiren Bakan, sayının 30 bine, ardından da 50 bine kadar çıkacağını söyledi. Jandarma ve polis arasında iyi bir işbirliği olduğunu aktaran Şahin, "Köy ve şehir ayrımı, jandarma-polis ayrımı eskisi gibi olmaz. İşbirliği şarttır. Alan ayrımı gözetmeksizin birlikte operasyonları vardır. Çukurca'daki saldırıda polis ve jandarma kol kola operasyon gerçekleştirmiştir." açıklamasında bulundu.

Bdp'nin bölücü terör örgütüyle, İmralı'daki terörist başıyla, Kck yapılanmasıyla, diğer yan kollarıyla ilgisini ifade ettiğini hatırlatan İçişleri Bakanı, OHAL tartışmalarına da değindi. OHAL'in bir anayasal kurum olduğunu vurgulayan Şahin, "Gerektiğinde başvurulan bir kurum. Ancak, Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde başvurulacak bir yöntem olarak düşünmüyoruz. Normal zamanın tedbirlerinin de alınması gerektiğini düşünüyoruz. Geçmişte doğru uygulansaydı, amacını aşmasaydı OHAL karşısında farklı bir tavır içinde olmazdık. 'OHAL gelmelidir, gelsin' desem çok farklı bir anlam ortaya çıkacak. OHAL'i yok kabul edemeyiz fakat gelmeden çözmek durumundayız. Onun için çalışıyoruz." dedi.

cha



Bu haber 846 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,412 µs