En Sıcak Konular

Alex: Artık canlar yanmasın...

21 Ekim 2011 15:25 tsi
Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı Kaptanı Alex de Souza, terör örgütünün saldırıları sonrası 24 askerin şehit düşmesine çok üzüldüğünü dile getirerek, bu olayların olmasını hiç kimsenin istemediğini belirtti.

Alex, "Bu, Türkiye'de yaşayan herkesin de bildiği gibi iç sıkıntılarından bir tanesi. Şu anda bizim yapabileceğimiz, şehit düşen askerlere dualarımızı esirgememek, onların ailelerine sabır dilemek. Umalım ki sorumlu olan insanlar, bu sorunların çözülmesi için ellerinden geleni yapsınlar ve artık canlar yanmasın, şehitler verilmesin." diye konuştu.

FBTV'ye açıklamalarda bulunan Alex, Mersin İdman Yurdu maçındaki sert tepkileri ile ilgili bir soru üzerine, maç içinde çok olağan ve basit bir tepki verdiğini, tepkisinin büyük çoğunluğunun Miroslav Stoch'a yönelik olduğunu söyledi.

Maçta 2-0 öndeyken rakibin stoperinin de kırmızı kartla oyun dışında kaldığını hatırlatan Brezilyalı futbolcu, şöyle konuştu: "Oyun bizim adımıza daha da kolaylaşmıştı. Fakat saha içinde biz oyuncular aslında biraz da zorlaştırmaya başladık. Tepkimin büyük çoğunluğu Stoch'aydı. Bir pozisyonda sırtı kaleye dönüktü, ben ve Sezer boştuk. Topu bize verebilirdi, fakat şut çekmeyi tercih etti. Şansına da o top döndü gol oldu ve skor 2-1'e geldi. Futbolu takip eden herkes bilir ki 2-1 oldukça tehlikeli bir skor. Rakibimiz beraberliği yakalayabilirdi. Tepkim bunaydı. Maçı bu kadar kazanmaya yakın hale getirmişken 2-0'dan oyunu bu kadar zorlaştırmamalıydık."

Alex, Stoch ile kavgalı olduğu yönünde haberlerin doğru olmadığını da dile getirerek, "Bizim takımda saha içinde olanlar saha içinde kalır. O anda nabızlar yüksekken, bazen böyle tepkiler verebiliyorsunuz. Maç bitti, 10 dakika sonra bizim arkadaşlığımız aynı şekilde devam ediyor. O maçtan sonra kavgalı olduğumuz, konuşmadığımız yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Bundan sonra da birbirimize böyle tepki verebiliriz. Maçın tansiyonuyla insanlar birbirine tepki verebilirler. Fakat bunlar saha içinde kalır." ifadelerini kullandı.

23 Ekim Pazar günü Samsunspor ile kendi sahalarında yapacakları maçı da değerlendiren Alex, "Samsunspor maçı zorlu ve sıkıntılı bir maç olacak" dedi. Rakiplerinin doğal olarak Kadıköy'de işlerini zorlaştırmaya çalışacağını dile getiren Alex, "Kadıköy'e gelen ekipler hep savunma önceliğini önde bulunduruyorlar. Bizim yapmamız gereken, antrenmanda çalıştıklarımızı aynı şekilde maçta göstermek ve maksimum konsantrasyonla maçımızı oynayıp, maçı kazanmak için elimizden geleni yapmak." şeklinde konuştu.

Kaptan Alex, takımın ligde 24 maçtır yenilmediğinin ve 12 deplasman galibiyetiyle rekor kırdığının hatırlatılması üzerine ise "Rakamlar gayet güzel. Fakat bizim adımıza şu anda bir şey çözmüyor. Her geçen gün bu istatistiği yükselttiğimiz zaman sorumluluğumuz artıyor. Geçen sezon son düzlükte verdiğimiz müthiş mücadeleden sonra o sezonu bitirip, yeni sezona başladık. Yeni sezonda da aldığımız sonuçlar iyi. Aynı zamanda da futbolumuzu daha iyiye götürmemiz gerektiği gerçeği var. Bunu da ileriye götürdüğümüz zaman bu söylediğiniz rakamlar daha da iyiye gidecek ve biz çok daha iyi konumda olacağız." diye konuştu.

Alex, son olarak Brezilya'da efsane futbolcu Pele ile birlikte yer aldığı yardım projesiyle ilgili de bilgi verdi. Alex, sözlerini şöyle tamamladı: "Benim doğduğum şehir Curitiba'daki bir hastanede kalbinden sorunu olan küçük çocuklar tedavi görüyor. Bu, son senelerde başta Pele olmak üzere aynı zamanda Brezilya'nın önde gelen futbol adamlarının da desteğini verdiği bir yardım projesi. Projenin ana unsuru futbol. Bir turnuva düzenleyip, devletin de desteğini arkasına alarak, turnuvanın sonunda Brezilya futboluna damga vurmuş insanlarla kendi aralarında bir maç yapıyorlar. Böylece yardım kampanyası amacına ulaşmış oluyor. Ben de bu kampanyaya destek vermek için elimden geleni yapıyorum." 

cha



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,377 µs