En Sıcak Konular

Sarıgül, yerel seçimlere girmeyi planlıyor

21 Ekim 2011 13:53 tsi
Mustafa Sarıgül, yarım bıraktığı parti çalışmalarını tamamlama kararı aldı. TDH'nin il sorumlularıyla bir araya gelen Sarıgül, önümüzdeki yerel seçimlere girmeyi planlıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına geçmesi üzerine Türkiye Değişim Hareketi'nin (TDH) partileşme hazırlıklarını donduran Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, umduğunu bulamayınca yeniden siyasi faaliyetlere başladı. Alınan bilgiye göre, Sarıgül, CHP'ye üyelik için başvurdu. Ancak talebi kabul edilmedi. Bunun üzerine TDH'nin il sorumlularıyla bir araya geldi. Toplantıda Kılıçdaroğlu'nun toplumda beklenen heyecanı oluşturmadığı görüşü ağır bastı ve partileşme çalışmalarının kaldığı yerden devam etmesi kararı alındı.

Deniz Baykal'la girdiği 'genel başkanlık' yarışını kaybeden Mustafa Sarıgül, daha sonra partiden ihraç edildi. Şişli belediye başkanlığını bağımsız olarak yürüten Sarıgül, bir yandan da parti kurma çalışmalarına başladı. Ancak Kılıçdaroğlu'nun CHP'de estirdiği değişim rüzgârı sebebiyle çalışmalarına ara verdi. Oyları bölmemek için parti kurma fikrini dondurarak Kılıçdaroğlu'na dolaylı destek veren Sarıgül, geçen 1,5 yıllık süreçte bu desteğin karşılığını alamadı. CHP kulislerinde, Kılıçdaroğlu'nun 'CHP liderliği' hedefini sürdüren Sarıgül'ü kendisine rakip olacağı endişesiyle partiye almak istemediği belirtiliyor. Buna karşılık Sarıgül'ün son dönemde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile iyi ilişkiler kurduğu ileri sürülüyor.

Kılıçdaroğlu'nun beklenen patlamayı yapamaması ve kamuoyu yoklamalarında Sarıgül'ün Kılıçdaroğlu'ndan daha popüler görünmesi, Şişli Belediye Başkanı'nı yeniden harekete geçirdi. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde önce TDH'nin kurucular kurulunu topladı. Ardından TDH'nin il sorumluları bir araya geldi. Yeni bir genel merkez binası arayışı başlarken, AK Parti'ye alternatif geniş çerçeveli bir parti kurulması ve ilk yerel seçimlere iddialı şekilde girilmesi kararlaştırıldı.

Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye dönüşüne soğuk bakan Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal tarafından ihraç edilen eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar ile eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'a ise yeşil ışık yaktı. Daha önce veto edilen Sağlar ve Çapan'ın üyelik başvurularının Parti Meclisi'nde (PM)değerlendirileceği belirtildi.

ZAMAN

Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,998 µs