En Sıcak Konular

Çukurca şehitleri toprağa veriliyor

21 Ekim 2011 13:51 tsi
Hakkari'deki hain saldırıda şehit düşen kahraman mehmetçikler memleketlerinde toprağa veriliyor. Törenlere binlerce vatandaş katılırken, göz yaşları ise sel oldu aktı.

Hakkari Çukurca’daki terör saldırısında şehit düşen Piyade Asteğmen Bilal Özcan ve Er Eyüp Çolakoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor.

Hakkari Çukurca’daki 24 askerin şehit düştüğü terör saldırısında hayatını kaybeden Piyade Asteğmen Bilal Özcan (27) ve Er Eyüp Çolakoğlu (20) İstanbul Ataköy 5. Kısım Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanıyor. Şehit askerlerin cenazeleri helallik için götürüldükleri Beylikdüzü ve Avcılar’daki evlerinden törenin düzenleneceği Ataköy 5. Kısım Camii’ne getirildi. Askerlerin omzunda cami avlusuna getirilen iki şehit musalla taşına koyuldu. Şehit askerlerin cenazelerinin camiye getirildiği sırada bazı vatandaşların alkış tuttukları gözlendi.

Şehit Bilal Özcan’ın annesi Sadiye Özcan, babası Ali Osman Özcan ve eşi Fatma Betül Özcan ile yakınları ile Er Eyüp Çolakoğlu’nun annesi Türkan Ergin ile üvey babası Yaşar Ergin Ataköy 5. Kısım Camii’nde taziyeleri kabul ediyor. Cenaze namazı öncesi şehit asker Eyüp Çolakoğlu’nun annesi Türkan Ergin, Şehit Asteğmen Bilal Özcan’ın ailesinin yanına giderek taziyelerini iletti.

Bu arada, polis törenin düzenleneceği Ataköy 5. Kısım Camii’nde yoğun güvenlik önlemi aldı. Cenaze namazına katılmak isteyen vatandaşlar sıkı bir aramadan geçirildikten sonra cami avlusuna alınıyor.

Şehit Bilal Özcan ve Eyüp Çolakoğlu’nun cenazeleri cuma namazına müteakip cenaze namazı ve törenin ardından Edirnekapı Şehitliği’ne defnedilecek.

ADANA ŞEHİDİNİ UĞURLUYOR!

Şehit Koray Özel'in (21) Asker Hastanesi'nden alınan cenazesi, törenin yapılacağı Sabancı Merkez Camii'ne getirildi. Bu arada, şehidin annesi Elif, babası İdris, kardeşleri Hakkı, Yeter, Sebiha ve Hüseyin Özel de tören alanına geldi. Şehidin annesi Elif Özel (43), tören alanındaki kalabalığı görünce, "Benim oğlum bir tane sanıyordum, bin taneymiş, on bin taneymiş. Oğlum, şehit oldu ama ölmedi. Ağlamayacağım dik duracağım, onları sevindirmeyeceğim" dedi.

Baba İdris Özel (43) ise, "Vatan sağ olsun. Ağlamayacağız, dik duracağız, kimseyi sevindirmeyeceğiz" dedi.

Annelerinin elini tutan şehidin kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra şehidin naaşı silah arkadaşlarının omzunda alana getirildi. Bu sırada vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. Şehidin anne, baba ve kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu, tabutun önündeki fotoğrafın öptüler. Tören için gelen binlerce öğrenci ise Sabancı Merkez Camii avlusuna alınmadı.

Cenaze namazını ise Adana Müftüsü İsmail Canbolat kıldırdı. AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da ön safta yerini alarak şehidin cenaze namazını kıldı. Daha sonra top arabasına konulan şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere Adana'nın Feke ilçesine bağlı Süphandere köyüne götürüldü.

Bu haber 850 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,429 µs