En Sıcak Konular

Karayılan iddialarına yanıt

21 Ekim 2011 12:13 tsi
Karayılan iddialarına yanıt Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile görüşmesinin ardından ''PKK ve PJAK'a karşı mücadele kararlılığımız, ortak kararlılığımız en güçlü şekilde devam edecek. Bundan sonra da ortak bir eylem planı içinde bu terör tehdidi tümüyle tasfiye edilene kadar birlikte çalışacağız'' dedi.

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti "PKK vee PJAK'a karşı mücadelemiz sürecek. Teröre karşı bölgesel dayanışmamız var. Dişişleri Bakanları olarak bu koordinasyonun en etkin şekilde devam etmesi için temsalarımıza devam edeceğiz.

Bugün ayrıca bölgedeki son gelişmeleri de gözden geçirdik.Libya da Kaddafi'nin oldürülmesini de ele aldık. biz Tükiye olarak Orta Doğu'daki halkların  demokratikleşmesini desteklemiştik. Ümit ederiz ki Libya en kısa zamanda halkın istediği geçişi tamamlar ve demokratik bir ülke olarak yaşamaya devam eder.

"SURİYE UYARILARIMIZI DİNLEMEDİ"

Suriye için de hem Türkiye hem İran için hayati olan demokratikleşme süreci tamalanmalıdır.

Suriye'deki demokratikleşme gereksinimi için biz sürekli İran'a bilgi aktarmıştık. Bölgedeki gelişmeler de göstermektedir ki kendi halkına zulmeden rejimlerin ayakta durması mümkün değildir. Türkiye Suriye'nin geçiş döneminin barışçı olabilmesi için elinden geleni yapmıştır. Ancak Suriye rejimi tüm uyarılara rağmen barışçıl geçişi tercih etmemiş zulme devam etmiştir.

Biz Suriye'deki bu demokratik geçiş için elimizden eleni yapmaya devam edeceğiz"

KARAYILAN İDDİALARINA YANIT

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Karayıln'ın yakanaıp serbest bırakılması ile ilgili gelen soruya "Nasıl bir mantığa sığar ki Karayılanı yakalayalım ve sonra serbest bırakalım?

PKK ve PJAK ikisi de  teröristtir. Her iki ülke de bu gruplarla karşı karşıyadır. " diye cevap verdi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu bu açıklama üzerine "Bu konularda kardeşlerime teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu ve devam etti "Bu tür spekülatif haberlerden çok resmi kanalların açıklamalarına itibar edilmeli. Özellikle Türkiye ile İran arasındaki dostluğa hal getirmek isteyen bir çok topluluklar isteyebiliyor. Biz bunlara fırsat vermiyoruz.



haberturk



Bu haber 896 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,493 µs