En Sıcak Konular

Mehmetçik PKK'nın peşine düştü

21 Ekim 2011 09:17 tsi
Mehmetçik PKK'nın peşine düştü Mehmetçik Hakkâri’de 24 arkadaşını şehit eden teröristlerin peşine düştü.

22 taburdan oluşan 10 bin askerle 55 kilometrelik bir hat ablukaya alındı. Hedef PKK’nın Zap ve Hakurk’taki terör yuvaları. Mehmetçik,10 bin askerle terörörgünün yuvalandığı Kuzey Irak’a girdi.Hedefte 55 kilometre boyunca uzanan kamplarvar. Kara harekâtına Mavi Bereli komandolarile Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Bordo Bereli Özel Kuvvetler’den oluşan 22 tabur katıldı.

Türkiye 24 şehidin acısını yaşarken Mehmetçik, sınır ötesinde kapsamlı bir harekâta başladı. Bordo Berelilerin de içinde bulunduğu 10 bin askerden oluşan 22 tabur, Zap ve Hakurk’a yöneldi. Hedefte 55 kilometre boyunca uzanan terör yuvaları var. Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkâri’nin Çukurca ilçesindeki hain saldırının ardından Kuzey Irak’a girdi. Harekâta Mavi Bereli komandolar ile Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Bordo Bereli Özel Kuvvetler’den oluşan toplam 22 tabur katıldı. Operasyon ‘geniş kapsamlı hava destekli kara harekâtı’ olarak tanımlandı.

ZAP VE HAKURK’A GÖZALTI

Alınan bilgilere göre harekâtın Zap ve Hakurk çevresindeki 5 bölgede gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. 55 kilometre uzunluğundaki bir alanda hayata geçirilecek operasyonda Mehmetçik’in 25 kilometre genişliğindeki araziyi didik didik arayacağı kaydedildi. 22 taburda görev alan 10 bin Mehmetçik’ten 6 bininin JÖH ve Özel Kuvvetler’den, 4 bininin de komandolardan oluştuğu bildirildi.

8 BÖLGEYE EŞZAMANLI SALDIRI

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı 24Mehmetçik’in şehit olduğu, 18 askerin yaralandığı saldırının perde arkasını aktardı. Yazılı açıklamada Irak’ın kuzeyine sınır ötesi kara harekâtının başlatıldığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Saat 01.00 civarında bir grup bölücü terör örgütümensubu tarafından, Çukurca İlçe J.K.lığı ile Çukurca’ya yakın emniyet unsurunun konuşlandığı Asayiş Tepesi, Polis ve Jandarma lojmanları, Kavuşak, Barakambi Tepe, Keklikkayası Tepe, Baski Tepe, Han Tepe ve Gazi Tepe üs bölgeleri olmak üzere sekiz ayrı bölgeye eşzamanlı olarak silahlı saldırıda bulunulmuştur.”

İHA’LARA KÖTÜ HAVA ENGELİ

“Saldırı haberinin öğrenilmesi üzerine Hakkâri’deki Kobralar, ambulans helikopterleri ve Skorsky’lere ‘hazır olun’ talimatının verildiği belirtildi. Saldırı sırasında İnsansız Hava Araçları’nın (İHA) kullanılamamasıyla ilgili olarak da şöyle denildi: Bölgeye İHA’nın sevk edilmesi emredilmiş, ancak kötü hava şartları nedeniyle İHA Batman’dan havalanamamıştır. Hava şartlarının düzelmesi ile birlikte, İHA saat 15.26’dan itibaren Çukurca bölgesinden görüntü aktarmaya başlayabilmiştir.”

Polis Özel Harekât’la işbirliği

Genelkurmay açıklamasında, Mehmetçik’e destek için bir Polis Özel Harekât (PÖH) timinin de görev yaptığı vurgulandı. “Saat 01.48’de iki Kobra ve iki Skorsky, bir Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timi ve bir PÖH timi ile birlikte olay bölgesine intikale başlamış, intikali müteakip bölgedeki terörist hedefleri ateş altına almıştır” denildi. Saat 03.07’de de Şırnak’ta bulunan iki Kobra ve bir Skorsky’nin bölgeye gittiği, saat 04.55’e kadar bölgedeki terörist hedeflerinin ateş altında tutuldukları kaydedildi.

F-16 VE F-4’LER DEVREDE

Saldırıya uğrayan 8 bölgede teröristlere anında ateşle karşılık verildiği belirtilirken saat 03.28’den itibaren F-16 ve F-4 savaş uçaklarının gün boyunca teröristlerin bulunduğu hedefleri bombaladığı aktarıldı.

Tahliye yaklaşık 9 saat sürdü

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’in, Kuvvet Komutanlarıyla birlikte olayın meydana geldiği gün bölgeye intikal ettiği dile getirilen açıklamada 4 komando taburunun, teröristlerin kaçış bölgelerine helikopterlerle indirildiği ifade edildi. Şehit ve yaralılarla ilgili de şu bilgilere yer verildi: “Çatışmalar esnasında şehit olan toplam 24 personel ile 18 yaralının Hakkâri ve Şırnak Asker Hastanelerine tahliyesine saat 02.10’dan itibaren başlanmış, tahliyeler saat 11.30’da tamamlanmıştır.” Keklikkayası Tepesi üs bölgesinde 2, Asayiş Tepe’de 1 olmak üzere toplam 3 teröristin öldürüldüğünün belirtildiği açıklamada, 1 Kalaşnikof, 18 patlamamış RPG-7 roketatar,15 el bombası, 12 dolu şarjör ele geçirildiği kaydedildi. Örgüte ait telsiz konuşmalarından zayiatın daha fazla olduğunun anlaşıldığı bildirildi.

bugün



 

Bu haber 825 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,650 µs