En Sıcak Konular

Atina göstericiler birbirine girdi: 1 ölü, 50 yaralı

20 Ekim 2011 20:54 tsi
Yunanistan'ın başkenti Atina'da hükümetin sert kemer sıkma önlemlerini protesto gösterilerinde bir gösterici hayatını kaybetti.

Parlamento'nun bulunduğu Sintagma meydanında yüzü maskeli anarşist gruplar ile göstericiler arasında çıkan şiddetli çatışmalarda 50 civarında eylemci yaranırken, çıkan arbedede 53 yaşındaki inşaat işçisi Dimitris Koçaridis öldü.

Yunan hükümeti, borç kriziyle mücadele kapsamında ilave kemer sıkma önlemlerini bugün gece saatlerinde parlamentodan geçirmeyi planlarken, kamu ve özel sektör çalışanlarının 48 saatlik grevinin ikinci gününde Atina'da iç savaşı andıran görüntüler yaşandı. Polisle çatışmayı bırakan ve meydan muharebesine tutuşan anarşistler ile göstericiler güne damga vurdu. Göstericiler birbiriyle çatışırken polis ise seyretti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren parlamento önünde toplanan 50 binden fazla gösterici, sloganlarla hükümeti protesto etti. Parlamento önünde eylemlerini barışçıl gösterilerle sürdüren Yunanistan Komünist Partisi destekli Mücadeleci İşçi Kolları Birliği (PAME) üyelerine yüzü maskeli anarşist gruplar taş, kadron, mermer parçası, demir çubuk ve Molotof kokteyli ile saldırdı. Öğlen saat 14:30 civarında çıkan çatışmada, hükümeti protesto eden sendika üyeleri ile yüzü maskeli gruplar arasında göğüs göğse çatışma yaşandı. Yakın mesafeden uzun süre birbiriyle çatışan taraflar, meydanı kapabilmek için kıyasıya mücadele etti. Atılan taşlar ile Molotof kokteylinin sebep olduğu yanıklardan dolayı 50 civarında kişi hastaneye kaldırılırken, anarşist gruplardan yakalananlar ise dövüldükten sonra polise teslim edildi.

Dün anarşist gruplarla çatışan polis, bugün meclis bahçesinden göstericiler arasında yaşanan çatışmayı seyretmekle yetindi. Yaklaşık 2 saatin ardından polis, anarşist grupları meydan dışındaki ara sokaklara uzaklaştırdı. Çatışmalar burada devam etti.

Daha önce eşine pek rastlanmayan göstericiler arasındaki çatışmalardan etkilenen PAME üyesi 53 yaşındaki inşaat işçisinin hayatını kaybetmesi hükümeti protesto gösterilerine gölge düşürdü. İşçinin hastanede kalbinin durması sonucu öldüğü açıklandı. Bir kişinin daha yüksekten düşmeye bağlı sağlık sorunu sebebiyle hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

AB ve IMF ile varılan anlaşma gereği, vergi artışlarıyla maaş ve ücretlerde kesintiler ile ilk etapta 30 bin çalışanın kızağa çekilmesini öngören yasal düzenlemeler, dün akşam yapılan ilk oylamada evet oyu almıştı. Bugün maddeler üzerinde yapılacak ikinci oylamadan da 151 kabul oyu çıkması halinde yasa kabul edilmiş olacak. PASOK milletvekillerinin rahatsızlığına rağmen çok boyutlu yasal düzenlemenin bu gece yarısı kabul edilmesi bekleniyor.

(CİHAN)



Bu haber 782 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,599 µs