En Sıcak Konular

Uçuklara karşı nane çayı!

20 Ekim 2011 16:52 tsi
Uçuklara karşı nane çayı! Tekrarlayan genital uçuklar, hem kadınların hem erkeklerin cinsel hayatını kabusa çevirebilir. Neyse ki, başta oğulotu olmak üzere tüm naneler bu hastalığı yenmeyi kolaylaştırıyor...

Ağız ve genital bölgede uçuğa neden olan ‘herpes simplex’ virüsü ‘zona’ olarak bilinen ve ağrılı cilt lezyonlarına yol açan virüsün farklı bir çeşidi. Kadınlarda görülen genital uçuklar, vajina çevresi ve rahim boynunda ortaya çıkıyor. Erkeklerde ise penis çevresinde görülüyor. Aynı zamanda her iki cinste anüste de görülüyor. ‘Herpes’ son derece bulaşıcı ve ister ağızda, ister genital bölgelerde olsun, hemen hemen aynı tabloda seyrediyor. Virüsle temastan sonra ilk belirtiler dört ila yedi gün içinde ortaya çıkıyor. Bunlar sızlama, yanma ya da inatçı kaşıntılar olarak beliriyor ve bir ya da iki gün sonra kızarmış cildin üzerinde sivilce benzeri yumrular oluşuyor.
b

Dr. James A. DUKE, Pegasus Yayınları’ndan çıkan ‘Yeşil Eczane’ adlı kitabında, 50 milyondan fazla insanın genital herpes hastası olduğunu söylüyor: “Kimi vakalarda lezyonlar, düzenli aralıklarla tekrarlar. Kimilerinde ise bir defadan sonra bir daha görülmez. Ve kimi vakalarda da bir süreliğine ortaya çıkar ve kısa sürede kesilir. Muhtemelen herkes bu virüsü bünyesinde barındırıyor, fakat virüs çoğu insanda uykuda bekliyor.”

Dr. Duke, kendisini ‘herpes’ şikayetiyle arayan bir kadına verdiği tavsiyeyi ise kitabında şöyle aktarıyor: “Kadın, genital bölgesindeki iltihapları adamotu suyu kullanarak kurutup kurutamayacağını soruyordu. Birkaç ay önce, alternatif şamanistik ilaçlar üzerine düzenlenen bir seminerde yaptığım konuşmayı dinlemişti. Kadına adamotu suyunun kostik etkisi olduğunu ve reçinesinin çok tehlikeli olduğunu söyledim, fakat tamamen  çaresiz bırakmadım. Adam otu yerine sorununu melisa ile çözmesini önerdim.”

UÇUKLARI TEDAVİ EDEN BİTKİLER

Oğulotu (Melissa officinalis):
Bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidan vitaminler ve selenyum içerir. Naneler aynı zamanda, herpes virüslerine saldıran dört değişik antiviral bileşik içerir. Aşağıdaki formül, uygulanabilecek ilk bitkisel tedavidir. Bir miktar zeytinyağı veya hurma yağını yavaşça ısıtıp, 1/4 oranında balmumuyla karıştırın. Toz halindeki oğulotunu ekleyerek karıştırın, süzüp soğumaya bırakın. Ya da 250 ml suya 3-4 çay kaşığı kurutulmuş oğulotu karıştırarak elde edeceğiniz solüsyonu, temiz bir bezle günde birkaç kez lokal olarak uygulayın. Bu tedavi en az ilaçlar kadar etkilidir.

Nanegiller:
Nanegillerden diğer birçok tür de en az oğulotu kadar etkilidir. İşte size zufaotu, oğulotu, yabani mercanköşk, biberiye, adaçayı, self-heal (prunella) ve kekik ile yaptığım ‘Harika Herpes Çayı’: Bir tencereyi yarıya kadar suyla doldurup kaynatın. Su kaynayınca, tencerenin üçte ikisine kadar taze oğulotu yaprağı koyun. (Bir bardağın 1/4’ü kadar toz halinde oğulotu da kullanılabilir.) Karışıma her birinden 2’şer ölçü olmak üzere yabani mercanköşk ve self-heal ile birer ölçü zufaotu, biberiye, adaçayı ve kekik ekleyin. Tatlandırmak için bir parça meyan kökü eklediğiniz çayı, 20 dakika demlenmeye bırakın. Bu karışımdaki kimyasallar son derece yararlıdır. Fakat, bunlardan neler alacağınızı bilmeniz gerekir: Kafeik asit, geranin, glycyrrhizic asit, glycyrrhizin, lizin, protokateik asit, kuersetin, rozmarinik asit, tannik asit, timol, tokoferol ve çinko.

Ekinezya (Echinacea):
British Journal of Phythoteraphy dergisinde yayınlanan şu dosyayı ele alalım: 12 yıl boyunca sürekli tekrarlayıp duran genital herpes hastası bir adam, ekinezya almaya başlar. Ve bitkiyi, eğer ilk sızlamaları hissettikten birkaç saat içinde alırsa, hastalığın durduğunu fark eder. İki ya da üç çay kaşığı ekinezya tentürünü günde üç kez çayınıza ya da meyve suyunuza karıştırarak içebilirsiniz. Antiviral etkilere sahip altınmühür tentürü ile karıştırılmış ekinezya tentürü bulabilirsiniz. Dilde  karıncalanmaya neden olsa da bu geçicidir ve hiçbir zararı yoktur.

Sarı kantaron (Hypericum perforatum):
Sarı kantaronun içeriğindeki ‘hypericin’ adlı bileşik, herpes virüslerini öldürür. Her ne kadar hypericin içeren merhemler herpese karşı oldukça etkiliyse de, bunlara para harcamanız gerekmez. Sarı kantaronla koyu bir çay hazırlayarak ılınmasını bekleyin ve sonra da bir parça pamukla lezyonlara uygulayın.

Sarmısak (Allium sativum):
Sarmısak, virüs öldürücü özelliğiyle son derece etkilidir. Sarımsağı çaylarınıza koyabilirsiniz, fakat sanırım sarımsağı bir tabak makarnanın ya da bir kase karışık salatanın üzerine doğrayarak yerseniz daha çok keyif alırsınız.

Şifalı içecekler
Çay ve elma, yaban mersini, üzüm, armut, kuru erik ve çilek suları virüs öldürücü özelliğe sahiptir. Bu meyve sularının aktif bileşeni ‘tanen’dir. Armut suyu, hem güçlü bir anti-herpes hem de kafeik asit bakımından zengin bir içecektir ve en isabetli seçenek olacaktır.


SUNA DUMANKAYA UÇUK İÇİN FORMÜL

Uçuk için evde yapabilecekleriniz : (Suna Dumankaya)
Soru : Benim yıllardır üşüttüğümde ya da stresli günler yaşadığımda dudağımda uçuk çıkıyor. Bunun için krem kullanıyorum ama doğal bir yöntemi de var mı diye size danışmak istedim.
 
Cevap :
1 çay kaşığı şap tozunu 1 tatlı kaşığı kaynar suda eritin.
Ardından sorunlu bölgeye kompres yapın.
Ayrıca her gün taze tere yemeyi unutmayın.
En önemlisi bir doktora danışmanızda da fayda var.

(Sunadumankaya.com.tr)
 

Bu haber 2,391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,741 µs