iyibilgi Ankara iyibilgi Ankara

En Sıcak Konular

“Netice”den ne anlamalıyız?

20 Ekim 2011 15:16 tsi
“Netice”den ne anlamalıyız?

Başbakan Erdoğan’ın basın toplantısının “kilit” ifadesi “netice” oldu.. Kara harekatının 22 taburla 5 koldan başlamasının ardından gelen bu kelime, hangi hedefi güdüyor... iyibilgi Ankara

Başbakan Erdoğan Hakkari-Çukurca saldırısının ardından biraz önce ikinci basın toplantısını yaptı. Bu anlar TSK’nın sınır ötesi kara harekatına 22 taburla başlamasından kısa süre sonra yaşandı.

Ve Erdoğan operasyona ilişkin sorulara yanıt vermedi ama.. “Kara harekatı netice almak içindir. Neticeye yöneliktir” ifadelerini kullandı. Başka da bir şey demedi, harekatın, süresi, genişliğine hiç girmedi. 

Şimdi neticenin yani “hedefin” ne anlama geldiği soruluyor. Çünkü bu ifade terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesini zaten içeriyor ama aynı zamanda sanki daha ileri bir hedefi de barındırıyor!

Bunun ne olabileceğine ilişkin tahminler genellikle bir tampon bölge veya sınırın kaydırılması gibi söylencelerine dayanıyor. Sınırın kaydırılması hayli karışık ve muhtemel komplikasyonları olabilecek bir konu. Olmaz değil ama bir güvenli bölgenin tutulması daha pratik gibi görünüyor.

Tabii bunlardan hangisinin olacağını veya bir başka neticenin aranıp aranmadığını kestirmek şimdiden imkansız. Bunun doğrulamasını ise operasyonun süresi belirleyecek.

Basın toplantısında tampon bölge sorusuna verilen yanıt, bu ifadeyi geçersiz sayıyor ama "birlikte", yani Kuzey Irak yönetimi ve belki ABD ile beraber anlamına gelebilecek, " Ben birliktelikten bahsediyorum. Irak’la beraber yürütülecek operasyondan bahsediyorum. Sayın Obama ile de bunu konuştuk. Üçlü mekanizma burada çalışacaktır, çalışmaktadır. Türkiye de buradaki kararlığını sürdürmektedir."

Keza ABD ve AB’den gelen mesajlarının da bu süreci kolaylaştırdığına inanan uzmanlar bulunuyor...

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,039 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,875 µs