En Sıcak Konular

Başbakan'dan önemli açıklamalar

20 Ekim 2011 14:48 tsi
Başbakan'dan önemli açıklamalar "Türkiye’nin güç devşirmesini hazmedemeyenler 'içeride acaba nasıl parçalayabiliriz' gayretinin içine giriyorlar."

Başbakanlık Resmi Konut'ta gerçekleşen toplantıya, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay ile Ak Parti Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Çelik ve Ömer Çelik de katıldı.

Başbakan Erdoğan görüşme sonrası bir açıklama yaptı.

İşte Başbakan'ın açıklamasından satırbaşları:

YENİ BİR SÜREÇ BAŞLATMAK İSTİYORUZ

Arkadaşlarımıza terörle mücadele konusunda son durumu aktarma fırsatımız oldu.
Medyadaki arkadaşlarımız gerek sorularıyla gerek yorum, öneri ve eleştirilerini bize ilettiler. Biz de bunları not ettik.
Gerekenleri süratle yaparak yeni bir süreci başlatmak istiyoruz.
Terörle mücadele millet olarak topyekün yürütülmesi gereken, uyum ve koordinasyon içinde yürütülmesi gereken bir mücadeledir.
Terör nasıl siyaset üstü bir meseleyse çözümü de siyaset üstü olmalıdır.
Terörle mücadelede başarı sağlayan ülkelere baktığımızda üniversite, medya, STÖ’ler dahil ilgili tüm kesimlerin birlikte hareket ettiğini görürüz.

FIRSATÇILIK OLMAZ

Burada rekabet, istismar, fırsatçılık olmaz. Ne var ki muhalefet partilerin farklı yapıcı makul çözüm önerileri getirmek yerine terör olaylarını hükümete saldırmak için bir fırsat olarak gördüklerini müşahade diyoruz.

Hepimiz gerçekten büyük hüzün içindeyken, siyasi parti yöneticilerinin çıkıp aynı ezberleri tekrar etmeleri dünkü acı hadiseyi bir siyasi maksada çevirme gayretine girmeleri son derece vahimdir. CHP Genel Başkanı saldırıdan dolayı doğrudan Hükümeti sorumlu tutmak gibi bir kolaycılığın içine girmiştir. Dahası Hükümeti istifaya çağırarak, adeta terör örgütüne paye vermek, cesaretlendirmek ve yüreklendirmek gibi son derece yanlış bir yola girmiştir. 12 Eylül halk oylamasının sonuçları ortadayken, 12 Haziran seçimlerinin üzerinden henüz 4 ay geçmişken Hükümeti istifaya davet etmek, en hafif deyimle fırsatçılıktır

MHP YANGINA KÖRÜKLE GİDİYOR

MHP sözleri de yangına körükle politikasını devam ettirmiştir. BDP de bu kanlı olayı şiddetle kınama cesaretini tekrar göstermemiştir.
“Üzüntülüyüz, üzüntü duyuyoruz” bu ifadelerle kimi aldatıyorsunuz. Gençlerin ölümü karşısında ellerini ovuşturanlar kaybetmeye mahkumdur.

KANLA ARASINA MESAFE KOYAMAYANLAR ELLERİNDEKİ O KAN LEKESİNİ TEMİZLEYEMEZLER

Yıllardır demokrasi diyorlar. Terör örgütü tarafından susturulan, sindirilen sanatçılara bunu izah etsinler. Kanla arasına mesafe koyamayanlar ellerindeki, yüzlerindeki o kan lekesini temizleyemezler.

TERÖR ÖRGÜTÜ İNTİHAR EDİYOR

BDP’ye gönül vermiş kardeşlerine sesleniyorum dağdaki militanların ölmeye ve öldürmeye programlanmış robotlara dönüştüğünü görün.
Terör örgütü intihar ediyor. Örgüt kendi biterken militanlarını da dağa ölüme gönderiyor.
Artık sanatçılar, STÖ’ler cesaretle sesini yükseltsin. Susmak onaylamaktır. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

MEDYA TERÖR KARŞISINDA SORUMLU YAYINCILIK ANLAYIŞIYLA HAREKET EDİYOR

Bu süreçte medyanın rolü ve tutumu her zamankinden çok daha fazla önem arz ediyor. Medyamız terör karşısında sorumlu bir yayıncılık anlayışıyla hareket ediyor.Ancak önümüzdeki hassas süreçte çok daha dikkatli olunması gerekiyor.

AĞLAYAN ANNE GÖRÜNTÜSÜ ANCAK PKK'YI SEVİNDİRİR

Terör örgütü 3 kişinin, 5 kişinin katledilmesinden ziyade tüm Türkiye’ye korku salmak gibi bir gayenin içinde.
Medyanın terörün propagandasını yapmaması konusu değerlendirildi. Elbette bir müdahale arzusu içinde değiliz. Biz oto kontrol yoluyla medyanın milli bir duruş sergilemesinin mücadeleye güç katacağına inanıyoruz.
Şehidinin başında ağlayan anne görüntülerini tekrar tekrar yayınlamak terör örgütünden başka kimseyi sevindirmez.
Çatışma dilini körükleyici bir üslup kimseye hizmet etmez. Medyamız bu meselede gerçekten duyarlı bir tutum sergiledi. Biz bu duyarlılığın daha da artması için önerilerimizi tekrarladık.

SABIR GEREKTİREN BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Sabır gerektiren bir süreçten geçiyoruz. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir süreçten geçiyoruz. Kazanan biz olacağız, kazanan millet olacak, kazanan Türkiye olacak.Millet düşmanları bugüne kadar nasıl kaybettiyse kaybetmeye mahkumlar.

SORU - CEVAP

Kara harekatının sınırları ne olacak?

Müsaade ederseniz detaylara girmeyelim. Bu harekat netice almanın bir adıdır. Onun için başlatılmıştır. Silahlı Kuvvetlerimizin sitesinde de bir haber olarak vardır. Bu operasyonla belirlenen koordinatlarda ilk adımı atmaktır. Silahlı Kuvvetlerimiz gerek havadan gerek karadan bunu sürdürmektedir.

Barzani ile görüşme

Devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşmelerimiz sürüyor. Türkiye’nin süreç içerisindeki adımları ortadadır ve bunları kararlılığı için bu görüşmeleri yapıyoruz. Mesut Barzani’yle görüşmemizde de bunu konuştuk. Bugün Neçirvan Barzani ile görüşeceğim. Ardından da sayın Barzani de en kısa zamanda gelecektir, bu konuları görüşeceğiz.

Çünkü bu süreç sadece Türkiye’ye yönelik yapılmış değildir. Bu atılan kurşunlar Türk-Kürt kardeşliğine yöneliktir.

Irak’a tampon bölge

Bunlar yanlış şeyler. Ben birliktelikten bahsediyorum. Irak’la beraber yürütülecek operasyondan bahsediyorum. Daha önce kurulmuş üçlü mekanizmamız var. Bunlar da devrede. Sayın Obama ile de bunu konuştuk. Üçlü mekanizma burada çalışacaktır, çalışmaktadır. Türkiye de buradaki kararlığını sürdürmektedir.

Türkiye düşmanları ve taşeron vurgusu

Türkiye son 9-10 yıl içinde gerek demokrasi, gerekse ekonomide çok farklı bir süreci yakaladı.bu gelişmeler içeride ve dışarıda belli çevreleri rahatsız etmekte. Türkiye’nin geldiği noktayı hazmedemeyenler var.

Türkiye’nin böyle bir güç devşirmesini hazmedemeyenler “içeride acaba nasıl parçalayabiliriz” gayretinin içine giriyorlar.

Bugün Avrupa’da elini kolunu sallayarak dolaşan PKK yöneticileri var. Maalesef Avrupalı dostlarımız bunları içlerinde barındırıyor. Müşterek bir çalışma bu ülkelerde yok. bunları ülke başkanlarına söylediğimiz halde netice alamadık ama bundan sonra tavırlarımız çok daha farklı olacaktır.



Bu haber 1,065 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,376 µs