En Sıcak Konular

Bahçeli, provokasyonlara karşı uyardı

20 Ekim 2011 14:47 tsi
Bahçeli, provokasyonlara karşı uyardı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör saldırıları nedeniyle provokasyonlara, tahriklere dikkat edilmesi; bin yıllık kardeşliği zayıflatacak, incitecek ortamlara, davetlere ve komplolara karşı uyanık olunmasını istedi.

Son terör olaylarını değerlendirmek için basının karşısına geçen Bahçeli, Türk milletinin devletiyle birlikte; varlığını, birliğini ve kardeşliğini hedef alan yıkıcı bir terör dalgasıyla boğuştuğunu söyledi. Türkiye'nin peşi sıra bölücü hainlerin saldırı haberlerini aldığını ve milletin haklı bir infiali yaşadığını dile getiren Bahçeli, terörü kabullenmiş, çözülemeyeceğini de beyan etmiş bir hükümet etme anlayışla Türkiye'nin artık sözün bittiği noktaya şahadetler eşliğinde geldiğini savundu. PKK'lı teröristlerin menfur saldırıları neticesinde; 18 Ekim 2011 tarihinde Bitlis'in Güroymak ilçesinde beşi polis, dördü sivil olmak üzere dokuz vatan evladını, dün ise Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 24 Mehmetçiğin şehit düştüğünü, 18'inin de yaralandığını anlatan Bahçeli, "Bu elem verici manzara karşısında milletimizin kalbi kırık, gönlü kederli, yüreği acılı ve ciğeri yanmıştır. Milli vicdanlar ayaktadır ve öfke seli vatanımızı boydan boya kaplamıştır. Türk milleti terörü her yöremizde lanetlemiş, şehitler bağırlara basılmıştır. Bölücü terörün düşmanca, alçakça ve şerefsizce icra ettiği kanlı saldırıları canımızı yakmış, içimizi dağlamıştır. Buna rağmen provokasyonlara, tahriklere dikkat edilmeli, bin yıllık kardeşliğimizi zayıflatacak, incitecek ortamlara, davetlere ve komplolara karşı uyanık olunmalıdır. Konuşmamın bu aşamasında aziz şehitlerimizin hepsine Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine, silah arkadaşlarına ve milletimize bir kez daha başsağlığı dileklerimi bildiriyor, muhatap oldukları ıstırapları içtenlikle paylaştığımı ifade etmek istiyorum. Ayrıca terör saldırılarından yara alarak kurtulan vatan evlatlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum." dedi.

"TERÖR, SORUNLARI ÖTELEYEREK GEÇİŞTİRİLMEYECEK KADAR BÜYÜDÜ"

Türk milletinin terörün iğrenç yüzüyle ne ilk defa karşılaştığını ne de bu gidişle son olacağını ifade eden Bahçeli, AK Parti hükümetiyle siyasal zemin bulan, üstelik sıradanlaşan ve kanıksanan terörün pis ve hain faaliyetlerini devam ettireceğini, belirlediği amacına ulaşmak için her türlü insanlık dışı yolları deneyeceğini kaydetti.

İçinden geçtiğimiz dönemde milletin maruz kaldığı terör provokasyonu ve zalimliği; vaziyeti kurtararak ya da sorunları öteleyerek geçiştirilemeyecek kadar büyümüş ve kök saldığını vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti: "Türk milleti ve vatanı üzerinde adice hesapları ve emelleri olan odaklar, silahlı bölücülüğün kılavuzluğunda ve sunulan imkânlar çerçevesinde ilerlemekte ve tahriklerini büyük bir iştahla sürdürmektedir. Aziz milletimizin ve devletimizin bekası tehdit ve tehlikelerle sarsılmaktadır. Artık günü kurtaracak tedbirlerle, süreci oyalayacak niyetlerle pimi çekilmiş bölücülük bombasını kazasız belasız etkisiz hale getirmek imkânsız bir hal almıştır. Hiç kuşku yoktur ki, bugünkü terör sağanağına ve girdabına AKP'nin ihanete varan uygulamalarıyla adım adım sürüklenilmiştir. PKK'yı mahkûm olduğu yoğun bakım şartlarından suni teneffüs yardımıyla canlandıran ve ayaklandıran AKP hükümetinin, bugünkü terör açmazında büyük bir vebali ve sorumluluğu bulunmaktadır. Sağduyulu, objektif değerlendirmesini kaybetmemiş, tarafgir psikolojiye kendisini kaptırmamış her vicdan sahibi bu gerçeği kesinlikle kabul ve idrak edecektir. Bölücülüğün kanlı menüsünü milletimizin önüne koyan hükümetin, terörist eylemlerin planlanıp hayata geçmesi konusunda gaflet ve hıyanete varan tavizkar bir tutum takındığı bizim açımızdan tartışmasızdır."

"BAŞBAKANIN AÇIKLAMALARI BÖLÜCÜ CANİLERE UMUT DAĞITIYOR"

Demokratik açılım adı verilen 'Yıkım Projesi'yle bölücülüğün akordunu tamir eden, ihanet taleplerinin karşılanacağı ümidini uyandıran AK Parti'nin bölücü saldırılardan şikâyet etmesinin ise tuhaf olduğu kadar, temelsiz olduğunu ileri süren Bahçeli, bugüne kadar, bölücülüğe ve arkasında duran silahlı terör örgütüne müsamaha gösteren, tolerans sınırlarını genişleten, bağışlayıcı yaklaşan AK Parti zihniyetinden başkası olmadığını iddia etti.

Başbakan Erdoğan'ın her sözü, her açıklaması ve her projesinin bölücü canilere umut dağıttığını ve heveslerini artırdığını savunan Bahçeli, "Açıktır ki, 'Terör bitmez', 'Mücadelenin doğasında var', 'Dünya önleyemedi ki biz önleyelim', 'Nerede son bulmuş ki' mazeretleri, kendisine çıkış yolu inşa etmeye çalışan tükenmiş bir politikacının karanlık resminden başka bir şey değildir. Bu anlayış paralelinde gidilirse, anlaşılan PKK, Irak'ın kuzeyinden yine sökülüp atılamayacak, terör tehdidi kalıcı olarak bitirilemeyecek ve sadece kontrol altında tutulup saldırılarına ara vermesi sağlanabilecektir. Dün, 14 yıl Suriye'nin başkenti Şam'da, bir villadan çetesini yöneten terörist başının, 11 yıl boyunca sığındığı cezaevi hücresi yeni ikameti ve karargâhı olmuş, daha önce hiç olmadığı kadar kendisine söz hakkı verilmiştir. Hükümetin sözde çözüm çalışmaları ve Başbakan'ın muhatap alması İmralı canisini tekrar eski yönetim gücüne kavuşturmuş, Kandil kadrolarının desteği ile Başbakan Erdoğan'ın açılım ikizi haline getirmiştir. Türk milletini otuz altıya ayıran, milli yeminleri çiğneyen, Türkiye'yi küresel hedeflere peşkeş çeken bu kafa yapısının, milletimizin bölücülük açmazına düşmesinde büyük bir rolü ve katkısı vardır. Türkiye'yi, uluslararası ortamın çok bilinmeyeli denklemlerine hapsederek geleceğini karartan Başbakan'ın, küresel dayatmalarla bölücülüğe boyun eğmesi çok ağır sonuçlara yol açmıştır. Nitekim yıllardan beridir ısrar ve aymazlıkla uygulanan sorunlu politikalar en sonunda iflas etmiş ve AKP'de terör duvarına başını çarpmıştır." diye konuştu.

Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,807 µs