En Sıcak Konular

Yurttan teröre tepki yürüyüşleri

20 Ekim 2011 13:50 tsi
Yurdun çeşitli yerlerinde sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve üniversitelerin senatoları, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, helikopter kazasında hayatını kaybeden merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile birlikte Malatya Adliyesi'nde özel yetkili savcı ile görüştükten sonra dönüş yolunda Darende'ye uğradı.

Burada bir otelde partililerle biraraya gelen Destici, yaptığı konuşmada, Hakkari'deki hain saldırıları sadece örgütün kendi başına yapmasının mümkün olmadığını, olayın arkasında mutlaka başka devletler bulunduğunu savundu.

-Samsun-

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu yaptığı açıklamada, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 24 askerin şehit edildiği terör saldırısını kınadıklarını belirterek, Türkiye üzerinden hesap yapanların sadece bir maşa olduğunu söyledi.

Hain terör örgütünün kirli yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade eden Murzioğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Son üç aydır çocuk, kadın yaşlı demeden saldıran ve insanlarımızı alçakça katleden hain terör örgütünün 24 askerimizi şehit etmesinin tarifsiz kederini yaşamaktayız. Yapılan bu namertçe saldırılar hiçbir düşüncenin, hiçbir ideolojinin, hiçbir talep ve beklentinin gerekçesi olamaz. Bu durum ancak terörü kendilerine rant kapısı görenlerin ve Anadolu insanının kanı üzerinden hesaplar yapanların sadece bir maşa olduklarının açık göstergesidir.''

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu ise, ''Türkiye ne zaman ekonomik ve siyasal olarak istikrarı yakalasa, demokrasinin tesisi konusunda ilerleme gösterse, terör karanlık yüzünü daha çok gösteriyor. Bu son derece manidardır'' dedi.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Osman Reis de millet olarak hain terör faaliyetleri karşısında duyarlılık gösterip, Türkiye'nin bütünlüğüne, birlik ve beraberliğine her zamankinden daha fazla sahip çıkarak terör odaklarına en güzel cevabın verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

-Malatya-

Genç MAKİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Karabekmez, düzenlediği basın toplantısında, terör örgütünün dün Hakkari'deki hain saldırısını tüm ülke insanları gibi derin bir üzüntüyle karşıladıklarını belirtti.

Terörün insanlık suçu, teröre karşı çıkmanın da insanlık görevi olduğunu vurgulayan Karabekmez, özellikle doğudaki sivil toplum kuruluşlarının teröre karşı sesini yükseltmesi gerektiğini kaydetti.

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım ise Türkiye'nin son günlerde terörle mücadelede attığı kararlı adımlarla tükenme noktasına gelen terör örgütünün son çırpınışlarından birini yaptığını ifade etti.

MAZLUMDER Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz da dernek binasında düzenlediği basın toplantısında saldırının zamanlamasına dikkati çekerek, sonuçları itibariyle ülkenin birlik ve beraberliğinin dinamitlenmek istendiğini söyledi.

Bu arada İnönü Üniversitesi'nde 25 Ekimde düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konseri, Hakkari'deki hain saldırı nedeniyle iptal edildi.

-Konya-

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, Hakkari'deki saldırılarla ilgili, iktidar ve muhalefetin kenetlenerek bu olayların üzerine ciddiyetle eğilmesi, somut çözümler üretmesi gerektiğini belirterek, ''Aksi halde basit hesaplar ve polemikler uğruna onaramayacağımız daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz'' dedi.

-Edirne-

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yaptığı açıklamada, terörü lanetle kınadığını söyledi.

Sedefçi, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, ''Terörü lanetle kınıyorum. En kısa zamanda ülkemizde yaşayan tüm insanların, barış içinde yaşayabildiği, tek yumruk, tek yürek olduğu günler diliyorum. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Milletçe başımız sağolsun'' dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran da ''Şehit haberleri yüreğimizi yakıyor. Toplumun huzuruna, barışına kastedenlerin saldırıları sonucunda şehit olan Mehmetçiklerimizin acı haberi hepimizi derinden yaralamıştır'' diye konuştu.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Mustafa Yardımcı da Türk milletine düşen korların sonlanması için terör sorununun bir an önce bitirilmesi gerektiğini vurguladı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Güler ise terörden beslenenlerinde bir gün bu yaktıkları ateşte yanacaklarını ifade ederek, ''Terör belasından kurtulmak için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor'' dedi.

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Vardar, artık şehit haberleriyle acılarının yenilenmesini istemediklerini belirterek, terör sorununun bitirilmesinin vaktinin geldiğini bildirdi.

Edirne Demokrasi ve Emek Platformu adına Eğitim-İş Şube Başkanı Nazım Kırcı da hain terörü kınadıklarını ve lanetlediklerini belirtti.

Edirne'de AK Parti, CHP ve MHP'nin de aralarında bulunduğu siyasi parti temsilcileri, yaptıkları ortak açıklamada da terörü lanetleyerek kınadılar.

Partilerce yapılan ortak açıklamada, öncelikle terör olaylarından beslenenlerin bitirilmesi gerektiği ifade edilerek, ''Çözüm her şeyden önce olayların arkasındaki güçlerin, ülkelerin mutlaka ortaya çıkarılması gerekir. Hükümet cesaretle bu karanlık oyunun üzerine gitmeli ve olay bütün açıklığıyla deşifre olmalıdır'' denildi.

-Gaziantep-

Gaziantep Üniversitesi Senatosundan yapılan açıklamada, menfur terör saldırıları sonucunda Bitlis ve Hakkari'den gelen şehit ve yaralı haberlerinin senato ve üniversite mensuplarını derinden üzdüğü belirtildi.

Açıklamada, senatonun, çocuk, kadın, genç, yaşlı demeksizin masum insanları dahi hedef almaktan kaçınmayan, terör eylemleriyle devletin birlik ve dirliğini bozmayı amaçlayan insanlık düşmanlarını nefretle kınadığı ve lanetlediği ifade edildi.

Gazikent Üniversitesi Senatosu'ndan yapılan açıklamada ise terör saldırısının kınandığı belirtildi.

-Kütahya-

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Senatosu tarafından yapılan açıklamada da ''Taşeron terör örgütünün, üniter devlet yapımızı, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik hain saldırısı, bir kez daha terörün ve terörü destekleyenlerin çirkin yüzünü ortaya çıkarmıştır. Ancak bilinmelidir ki büyük Türk milleti tarih boyunca her türlü çirkin oyunun üstesinden geldiği gibi bugün de karanlık güçlerin bu oyununu bozacak güç ve iradeye sahiptir'' ifadelerine yer verildi.

aa




Bu haber 861 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,561 µs