En Sıcak Konular

İklim Bayraktar ünlü olmak için kitap yazmış!

18 Ekim 2011 13:17 tsi
Radikal yazarı Cüneyt Özdemir'den, Baykal'ın kendisini taciz ettiğini öne sürerek gündem yaratan İklim Bayraktar'ın kitabına sert eleştiri geldi.

Cüneyt Özdemir *

Son yıllarda özellikle de Ergenekon soruşturmaları ile beraber yeni moda, kitap yazmak. İşte bu kitap yazma serisine son olarak Odatv davasında adı geçen, Deniz Baykal’ın kendisini taciz ettiğini iddia eden İklim Bayraktar da katıldı.

Türk basınının yakın zamandaki bu en ‘tuhaf’ ismi, başta taciz iddiaları olmak üzere basında kendisiyle ilgili çıkan hemen her köşe yazısına 604 sayfa yazarak cevap vermiş. Katıldığı televizyon programlarının perde arkasını anlatmayı da unutmamış.

Kitabı okuduğunuzda eğer soruşturmaları gazetelerden takip eden bir okursanız ‘cevap verme’ dışında yeni bir şey olmadığını görüyorsunuz.

Ancak konuyu yakından takip eden ek klasörlerle beraber 10.000 sayfayı bulan Odatv iddianamesi ve eklerini birkaç defa okuduysanız ilginç bir paralel okumaya girişebiliyorsunuz.

Mesela telefon dinleme tapelerine de yansıyan Baykal’ın kendisini taciz ettiği iddialarını İklim Bayraktar koskoca kitapta tek bir satırla geçiştirmiş.

Kitabın 42. sayfasında Baykal ile görüşmesini üstünkörü anlatıp taciz anını “Tuhaf bir şekilde tokalaştı. Tuhaf…” tanımlamasıyla anlatıyor.

İnanın bu kadar!

Kitabın geri kalan kısmı Bayraktar’ın kendi açısından olayları anlatmasıyla dolu. Hatta öyle ki pek çok yazara tek tek bölüm açıp saydırmaktan geri kalmamış.

İddianameye giren kendisiyle ilgili pek çok kritik konu ya atlanmış ya da kendi lehine düzeltmelerle geçiştirilmiş.

Ankara’nın bu en tartışmalı isminin yazdığı kitap kuşkusuz ona bir türlü yakalayamadığı ünü kazandırır gibi yapacaktır. Hatta üzerine para kazandıracağına da şüphem yok.

Bayraktar kitabına ‘Sıra Bende’ başlığını uygun görmüş. Kitabı elime aldığımda ‘gerçekleri anlatma sırası onda’ diye heveslenmiştim, bitirdiğimde ‘ünlü olma sırası’nın ona geldiğini anladım ki, tuhaf!

* Radikal



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,239 µs