En Sıcak Konular

Cansuyu 2011 kurban fiyatlarını açıkladı

18 Ekim 2011 13:15 tsi
Cansuyu Kurban’a hazır. Başta Türkiye olmak üzere Afrika, Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslarda kurban kesmek için son hazırlıklarını sürdüren Cansuyu, bu yıl farklı bölgeler için 220–600 TL arasında değişen farklı fiyatlar belirledi.

Cansuyu’nden konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, bu yıl belirlenen kurban bedelleri şöyle: Afrika (Somali-Kenya-Etyopya-Mali-Burkina Faso-Nijer) için, 220 TL, Asya (Pakistan  220 TL, Çeçen Kampları  300 TL, Filistin kampları için 400 TL, Balkanlar (Bosna Arnavutluk Kosova ) için 400 TL, Türkiye için 500 TL ve Gazze için 600 TL.

Kurbanlarını Cansuyu'na bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban bedellerini Ziraat Bankası, Vakıfbank, Türkiye Finans, Kuveyt Türk  şubelerindeki CANSUYU KURUMSAL TAHSİLAT hesaplarından ve PTT’deki posta çeki hesabına havale yoluyla ya da www.cansuyu.org.tr internet adresinden kredi kartı yolu ile de gerçekleştirebilecek. Ayrıca isteyenler kurban bedellerini makbuz karşılığı derneğin 22 ildeki temsilciliklerinden elden teslim edebilecek.

KÖYLÜ: KURBANA HAZIRIZ

2011 Kurban Organizasyonu hakkında bilgi veren Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, bu yıl 7. Kurban organizasyonunu gerçekleştirdiklerini söyleyerek, çalışmaların ve hazırlıkların süratle devam ettiğini ifade etti.

Çalışmaların süratle devam ettiğini kaydeden Köylü, şu ana kadar da 3 bine yakın büyük baş hayvanın alımını gerçekleştirdiklerine işaret ederek, “İnşallah bundan sonra kurban bağışı geldikçe, peyderpey alımlara devam edeceğiz” dedi.

Köylü, “Geçen altı organizasyonun tamamını Rabbimize hamdolsun, alnımızın akıyla bitirdik. Kurbanını kesemediğimiz hiç kimse olmadı. Bunu büyük bir titizlikle ve disiplinle takip ediyoruz. Çünkü kurban bir ibadettir” dedi.

Kurbanın bedelini ödeyen ve vekaletini veren insanın mesuliyeti kendilerine geçtiği için üzerlerine büyük bir sorumluluk aldıklarını söyleyen Köylü, “Bunu yerine getirmek için de büyük hassasiyet gösteriyoruz. Ve bütün kurbanları, tek tek takip ederek kestiriyoruz. Hem de kesim esnasında kurban bağışlayın kişinin vekaleti, kurbanı kesen şahsa okunarak devrediliyor. Ve ondan sonra da kurban kesiliyor. Bu seneki kurban organizasyonundan da yüz akıyla çıkmayı Cenabı Allah bizi nasip etsin” diye konuştu

NEDEN FARKLI FİYAT?

Neden farklı bölgelere göre kurban bedeli belirlediklerini de izah eden Köylü, “Bunun sebebi şu. Kurban bir ibadet. Bir insan kurban kesecekse, onun bedelinin tamamını ödemek zorunda. Yani bir kişi, başka birisinin kurbanına para ilave edemez. O şahsın, kendi parasıyla kurbanının kesilmesi gerekiyor.  Halbuki dünyanın her yerinde kurban fiyatları birbirinden çok farklı. Öyle olunca, biz kurbanı almasını, kesmesini ve etinin dağıtımını kaça mal edebiliyorsak, ona göre fiyat belirliyoruz. Gerçekçi fiyatlar oluyor” dedi.

Bu fiyatlandırma usulünde, hiç kimsenin kurbanına bir kuruş ilave etmediklerinin altını çizen Köylü, “Herkesin kendi parasıyla kurban kesiyoruz. Dolayısıyla 220 liradan 600 liraya kadar dünyanın muhtelif yerlerinde kurban kesiyoruz. Hayırsever kardeşlerimiz, o günkü maddi imkanlarına göre nereyi arzuluyorsa orası için kurbanını veriyor. Biz de o bölgede kurbanını kesiyor ve dağıtıyoruz.  Bu büyük bir rahatlık da sağlıyor” dedi.

EKİPLERİ EĞİTECEĞİZ

Kurban kesimlerinde görev alacak gönüllülerin listelerini de hazırladıklarını vurgulayan Köylü, “İnşallah önümüzdeki günlerde listeleri tamamlayacağız. Kimin nereye gideceği belli olacak. Sonra da, onları eğitime alacağız. Ne yapmaları ve nasıl hareket etmeleri gerektiği hususunda eğiteceğiz. Ondan sonrada bölgelerine göndereceğiz inşallah” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl başlattıkları kurban vekaletlerinin devri sırasında yapılan kamera kayıtlarının daha sonra kurban bağışlayan hayırseverlere cd olarak gönderilmesi uygulamasının bu yıl da devam edeceğini belirten Köylü, “ Bu yıl da, kaç kişi kurban verdiyse, onların isimleri tek tek okunurken kayıt yapılacak. Böylece hayırseverler, kendi isimlerini kurban kesen kişilere naklettirdiğimizi birebir gözleriyle görmüş olacaklar. Hayırseverlerimiz gönül rahatlığıyla kurbanlarını bize emanet edebilirler.” dedi.

Bu haber 1,206 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,781 µs