En Sıcak Konular

İsrail teslim aldı

18 Ekim 2011 11:55 tsi
İsrail teslim aldı İsrail ile Hamas'ın vardıkları anlaşmanın gereği yerine getirildi.

Şalit'in ilk görüntüleri yayımlandı

İsrail askeri Gilad Şalit'in, İsrailli yetkililere teslim edildiği bildirildi. 5,5 yıldır Gazze'de bilinmeyen bir yerde tutulu bulunan İsrailli asker Gilad Şalit'in Mısırlı yetkililerce teslim alınmasından sonraki ilk görüntüleri yayımlandı.

İsrail televizyonları, Şalit'in Mısırlı yetkililer arasındaki ilk görüntülerini Mısır televizyonundan aktararak verdiler.

İlk görüntülerinde, başında bir kasketle, üniforma benzeri bir giysi içinde bulunan İsrailli asker, yaklaşık 10 kadar Mısırlı asker ve sivil yetkilinin ortasında, terminal benzeri bir binada yürüyor.


 


-Netanyahu da Tel Nof askeri üssünde-

Şalit'i karşılayacaklar arasında bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Tel Nof askeri hava üssüne geldi.

Öte yandan, Şalit ailesi de halen Nel Nof askeri üssünde, kendilerine ayrılan odada beklemeyi tercih ediyorlar.

İsrail radyosunun haberine göre, aile, oğullarıyla ilk görüşmelerinde tek başlarına olmayı tercih ediyorlar.

Askerin babası Noam Şalit, Tel Nof'ta basın mensuplarına "Merak içinde bekliyoruz. Nasıl döneceğini bekliyoruz. Fiziki durumunun nasıl olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Serbest bırakılacak Filistinlilerden bir bölümü Türkiye'ye gelecek

İsrail ile Hamas arasındaki anlaşma çerçevesinde serbest bırakılacak Filistinlilerden bir bölümünün Türkiye'ye geleceği öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Filistin tarafının yaptığı yazılı başvuru üzerine ve İsrail ile Hamas arasında varılan, İsrailli asker Gilad Şalit'e karşılık 1027 mahkumun salıverilmesi anlaşmasının uygulanmasına Türkiye'nin katkısı çerçevesinde serbest bırakılacak Filistinlilerden bir bölümü, Mısır ve Katar'ın yanı sıra Türkiye'ye gelecek.

Kaynaklar, Türkiye'nin insani bir mesele olarak değerlendirdiği bu konuda 2006'dan bu yana devrede olduğunu belirtiyorlar. Hamas liderlerinden Halid Meşal anlaşmanın duyurulması öncesinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu arayarak, anlaşma hakkında bilgi vermiş ve Türkiye'nin katkıları için teşekkür etmişti.

Diplomatik kaynaklara göre, Türkiye bölge barışına katkıda bulunacağı düşündüğü anlaşmanın uygulanmasına bu açıdan katkıda bulunmayı planlıyor.

Filistinli tutukluların aileleri Refah sınır kapısına gelmeye başladı

İsrail ile Hamas arasında varılan anlaşma uyarınca serbest bırakılacak Filistinli tutukluların aileleri ve yetkililer, Refah sınır kapısına gelmeye başladı.

Serbest bırakılacak 477 Filistinliden 294'ü Gazze'ye gönderilecek. Gazze'ye Mısır ile sınırı olan Refah'tan girecek olan Filistinliler burada resmi bir heyet ve aile üyeleri tarafından karşılanacak.

Kızılhaç yetkililerinin de geldiği Refah'ta hareketlilik yaşanıyor.

Güvenlik ise Hamas hükümetine bağlı polis teşkilatı ve yine Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları tarafından sağlanıyor.

Bu arada, Gazze'deki yönetimin Başbakanı İsmail Haniye, Refah sınır kapısına geldi. Haniye, sınır kapısındaki binaya girerken iki eliyle uzun süre zafer işareti pozu verdi.

Kanal 2'nin Gazze muhabiri: "Şalit, tünellerden Mısır'a geçirildi"

İsrail'in Kanal 2 televizyonu, İsrailli asker Gilad Şalit'in yaklaşık bir saattir Mısır'da olduğunu bildirdi.

Kanal 2 televizyonunun Gazze'deki Filistinli muhabiri, Gazze kaynaklarına dayanarak, İsrailli asker Gilad Şalit'in yaklaşık bir saattir Mısırlıların elinde bulunduğunu ve sağlık kontrolünden geçirildiğini belirtti.

Kanal 2'nin muhabiri, Hamas'ın İsrailli askeri beklendiği gibi Refah geçişinden değil, tünellerden geçirip Mısır'a aktardığını da ifade etti.

Kanal 2'nin yorumcusu Ehud Yaari ise İsraillilerin Şalit'i teslim aldığını öne sürdü.

Halk Direniş Komiteleri, Şalit'in Mısırlı yetkilileri teslim edildiğini yalanladı

İsrail'in kanal 2 televizyonu, İsrailli asker Gilad Şalit'in "yola çıktığını" duyurdu; ancak Mısırlı yetkililere teslim edilip edilmediği veya nerede olduğu konusunda bilgi vermedi.

Şalit'i kaçıran gruplardan Halk Direniş Komiteleri ise, İsrailli askerin Mısırlı yetkililere teslim edildiği haberini yalanladı.

Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları'nın sözcüsü Ebu Mücahid, İsrailli askerin ancak Filistinli tutuklular Refah'ta olduğunda Mısırlı yetkililere teslim edileceğini söyledi.

Hamas'ın müzakerelerle ilgili yetkilisi Salih El Aruri de aynı şekilde bir açıklama yaptı.

Ancak, El Cezire televizyonu, İsrailli askerin Mısırlı yetkililere teslim edildiğini öne sürdü.

Takas başladı, İsrailli asker Şalit Mısır yolunda

İsrailli asker Gilad Şalit'in, Gazze'den Mısır'a doğru yola çıktığı bildirildi.

Şalit karşılığında 1027 Filistinlinin salıverilmesini öngören takasın ilk aşaması hayata geçirilirken, Filistinli kaynaklar İsrailli askerin Mısır'a gitmek üzere Gazze'den ayrıldığını açıkladı.

Reuters'a konuşan bir Hamas yetkilisi de Hamas'ın Şalit'i İsrail'e göndermeden önce Mısır'a teslim ettiğini bildirdi.

Öte yandan, İsrail radyosu da bugün serbest bırakılacak Filistinlilerin teslim edilecekleri noktaya götürüldüğünü duyurdu.

Bugün serbest bırakılacak 477 Filistinli tutukludan 294'ünün gelmesi bekleniyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail'deki terör kurbanlarının ailelerine mektup gönderdi

İsrailli asker Gilad Şalit karşılığında 1027 Filistinlinin salıverilmesini öngören takasın ilk aşaması hayata geçirilirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, takas anlaşmasına karşı çıkan İsrail'deki terör kurbanlarının ailelerine mektup gönderdi.

Netanyahu, mektubunda "ailelerin karşı karşıya bulunduğu acıları anladığını ve kendisinin de teröre kurban vermiş ailelerden biri olduğunu belirterek, "Benim kardeşim de Entebbe'deki rehineleri kurtarma operasyonu sırasında hayatını kaybetmişti" dedi.

1976 yılında, 248 yolcu taşıyan bir Fransa Hava yolları uçağı Uganda'daki Entebbe havalimanına kaçırılmış; uçaktaki rehine İsraillileri kurtarmak için düzenlenen operasyon sırasında, İsrail ordusunun komando biriminin başında bulunan Netanyahu'nun kardeşi Yonatan Netanyahu, operasyona katılan İsrailli askerlerden ölen tek kişi olmuştu.

Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ne kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit'in serbest kalması konusuyla ilgili kararın, şimdiye kadar verdiği en zor kararlardan biri olduğunu belirterek, "Bu benim için de zordu; sizin için de" dedi.

Netanyahu, "Tutsak bir askeri geri getirmek için duyduğumuz güçlü arzunun karşısına Gilad Şalit'in beş yıl önce kaçırılmasına karşılık İsrail Devleti'nin ödemek zorunda kalacağı ağır bedeli sınırlama gereği dikiliyordu. Bu bedelin sizin için çok ağır olduğunu biliyorum" dedi ve şöyle devam etti:

"Şu hassas zamanda ben ve tüm İsrail ulusunun sizleri kucakladığını ve acılarınızı paylaştığını bilmekle teselli bulacağınızı ümit ediyorum."

aa



Bu haber 1,139 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,433 µs