En Sıcak Konular

Topbaş: Bu yüzyıl Türk yüzyılı olacak

18 Ekim 2011 09:02 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, içinde bulunulan yüzyılın Türk yüzyılı olacağına inandığını, bütün göstergelerin bunu gösterdiğini söyledi.

Kadir Topbaş'ı babaocağı olan Artvin'in Yusufeli ilçesine gelişi sırasında, Yusufeli Kaymakamı Cumhur Duran, Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ile vatandaşlar karşıladı.

Topbaş, burada bir gazetecinin, yapılacak Yusufeli Barajı dolayısıyla ilçenin yerinin değişmesine ilişkin sorusu üzerine, ''Yusufeli ilçesinin yeri değişecek. Yapılacak yeni ilçenin en mükemmel şekilde olması için Sayın Başbakanımızın talimatı var, kendisi de konuyu yakından takip etmekte. Ben bir mimar olarak yeni yerleşim yeriyle ilgili sunumları ve çalışmaları yakından gördüm, hatta işin içerisindeyiz'' dedi.

Amaçlarının Yusufeli halkına en iyi yerleşim yerini sunmak olduğunu belirten Topbaş, ''Yapılacak baraj gölüyle ilgili geniş ve ileriye dönük düşünmek gerekir. Belki göl sayesinde turizm daha da gelişecek, deniz uçakları buraya inecek, bunları düşünüp, gelecek kuşakların geleceğini doğru hazırlamalıyız'' diye konuştu.

Topbaş, bir gazetecinin istimlak parasını alan hak sahiplerinin büyük şehirlere göç ettiğini ve halen yeni yerleşim yerinin belirlenmediğini anımsatması üzerine, şunları söyledi:

''Daha önceden ilçe merkezinin, ilçenin hemen yanı başında ki Yansıtıcılar mevkisinin olmasıyla ilgili çalışma vardı. Yapılan incelemelerde bu alanın zemininin sağlam olmadığı belirlendi. Diğer seçenekler arasından Çevreli köyünün bir bölümünde ilçe merkezinin yapılmasının uygun olacağı kanaati oluştu. Bununla ilgili çalışma devam ediyor. Kamulaştırılan yerlerde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik çalışmaların hızlanması gerekmekte. Sayın Bakanlarımız Erdoğan Bayraktar ve Veysel Eroğlu'nun, bu konu üzerinde yoğun çaba harcadıklarını biliyorum. Ben inanıyorum ki yeni yerleşim merkezi kurulduktan sonra geriye dönüş hızlanacaktır.''

Yusufeli Barajı'nın yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Topbaş, ''Eğer bu barajları şimdi yapmazsak ileri ki yıllarda bu barajları yaptırmazlar. Su kaynakları önümüzdeki yıllarda çok değer kazanacak. Biz suları şimdiden tutmalıyız, bunlar devlet politikalarıdır. Şu anda ekonomimiz çok güçlüdür. İmkanlarımızı en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. İçinde bulunduğumuz yüzyılın Türk yüzyılı olacağına inanıyorum, bütün göstergeler bunu gösteriyor'' dedi.

Topbaş, vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra, kendi kullandığı araçla ilçeye bağlı Altıparmak köyündeki evine hareket etti.

AA

Bu haber 844 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs