En Sıcak Konular

Vekilleri şoke eden KCK yapılanması

18 Ekim 2011 08:41 tsi
Vekilleri şoke eden KCK yapılanması İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kızılcahamam kampında terör konusunda brifing verdi.

Şahin’in özellikle KCK yapılanmasıyla ilgili sözleri vekilleri şoke etti. Birçok milletvekili, “Biz bu kadar tehlike olduğunu bilmiyorduk” dedi.

VERGİ AŞAMASINA GEÇİLDİ

Bakan Şahin’in verdiği bilgiler özetle şöyle: Terör örgütünün yasamayürütme ve yargısı olan yeni örgütlenmesi KCK’dır. KCK bir üst yapıdır. Türkiye bölümüKCK-TM’dir. Anayasaları bile var. Anayasaları gizli değil, internette.Devlet olmayan devlet öngörmektedir. Aşiretler olarak örgütlenmişler. Anayasalarında bir önderlikten söz ediliyor.Her Kürt hangi ülkede olursa olsun KCK vatandaşı. Vergi bölümünü hayata geçirmeye çalışıyorlar. Mahalle, kent ve şehir yapılanmalarını tamamladılar. İstanbul ve İzmir gibi ilerde bile yapılanma söz konusu.

‘Silahla gelene gül uzatamayız’

Toplantıda AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in KCK operasyonlarını eleştirdiği öğrenildi. Metiner’in “KCK operasyonlarında gereken özen gösteriliyor mu? Eli silah tutan ile silah tutmayan ayrılıyor mu” sorularını yönelttiği bildirildi. Şahin’in bu soruya cevabı şöyle oldu: “AK Parti terörle mücadelede rüştü ispatlamıştır. Silahla gelene silahla cevap verilir. Silahla gelene gül uzatacak değiliz. Terörle mücadelede 90’lı yıllara dönmeyiz.”

Öcalan talimat VEREMiYOR

Bakan Şahin, Öcalan’ın 12 yıllık tutukluk döneminde örgüte talimat verdiğini belirtirken “Temmuz 2011’den itibaren avukatları ile görüşmesi durduruldu. Örgüte mesaj gönderemediği için bocalama ve ayrışma başladı” dedi.

Kaynak belediyelerden

BDP’li belediyeler KCK yapılanması içinde yer alıyor. Belediyelerden kırsal kesime para akışı gerçekleşiyor. BDP ve örgüt yanlıları KCK’nın parçası olduklarını gizlemiyorlar. Bu örgüte giriş var çıkış yok.

bugün


Bu haber 889 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,776 µs