En Sıcak Konular

Gazze, Filistinli tutukluları karşılamaya hazırlanıyor

17 Ekim 2011 20:45 tsi
Gazze, İsrail ile varılan anlaşma uyarınca yarın serbest bırakılması beklenen Filistinli tutukluları karşılamaya hazırlanıyor.

Hamas'ın elinde bulunan İsrail askeri Gilad Şalit'e karşı bin 27 Filistinli tutuklunun serbest bırakılmasını öngören anlaşmada yarın önemli bir gün. Anlaşma gereğince Şalit yarın İsrail'e teslim edilecek, devamında da 477 Filistinli serbest bırakılacak. İsrail'den yapılan açıklamaya göre, bunlardan 294'ü Gazze Şeridi'ne yollanacak. Bunların yaklaşık yarısı aslen Gazzeli değil. Geri kalanların da bir kısmı Batı Şeria ve Kudüs'e gönderilecek. Ayrıca 40 Filstinlinin de başka bir ülkeye gönderilmesi sözkonusu.

Gazze'nin kontrolünü elinde bulunduran Hamas, tutuklular için iki ayrı karşılama töreni planladı. İlk olarak Refah kapısında yapılacak karşılama daha çok resmi düzeyde olacak. Buradaki karşılamaya Gazze'deki yönetimin Başbakanı İsmail Haniye başta olmak üzere tüm örgütlerden önde gelen isimler katılacak. Tutukluların korumasını da Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları yapacak. Basına kapalı olarak planlanan karşılamanın görüntüleri Hamas tarafından dağıtılacak.

Devamında tutuklular, otobüslerle halk karşılamasının yapılacağı Gazze şehir merkezine getirilecek. El Ketibe sahnesinde yapılacak karşılamaya onbinlerce Gazzelinin katılması bekleniyor. Sahne ve platform inşaatı devam ederken, sandalyeler de diziliyor.

Yarını tatil ilan eden Hamas, buradaki karşılamada gövde gösterisi de yapacak. Şalit'in kaçırılmasının yeniden canlandırılmasının da planlandığı karşılama töreninde, askeri yürüyüş yapılacak, zafer marşları çalınacak.

Aileler de ilk kez yakınlarını burada görecek. Kutlamaların akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Daha sonra serbest bırakılan Filistinliler evlerine gidecek. Evler önünde kurulacak çadırlarda kutlamalar kabul edilecek.

Törenlere Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın katılması beklenmiyor. Batı Şeria'daki karşılama törenlerine sınırlama getirildiği, dolaysıyla görece sönük geçeceği söyleniyor.

Öte yandan, Gazze sokakları da Filistin ve Hamas bayrakları ile süslendi.


Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,232 µs