En Sıcak Konular

Kırgızistan'da Cumhurbaşkanlığı için 19 aday yarışacak

17 Ekim 2011 20:39 tsi
Kırgızistan’da 30 Ekim’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde 12’si bağımsız, 7’si parti adına yarışacak.

Kırgızistan’da 30 Ekim’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine doğru geri sayım devam ederken, seçimde katılacak aday sayısı 19'a düştü. Son çekilmelerle seçimdeki aday sayısı 19’a geriledi.

Daha önce seçimden çekildiklerini ilan eden Marat Sultanov ve Neriman Tulayev’den sonra üç aday daha seçim yarışından çıktıklarını açıkladı.

Seçime bağımsız aday olarak katılan Akılbek Cebarov, Kırgızistan Komünist Partisi adayı İshak Masaliyev ve Halk Yönetimi Hareketi adayı Şamşibek Medetbekov seçim yarışından çekildiklerini Kırgızistan Merkez Seçim Komitesi’ne bildirdiler. Son çekilmelerle 83 kişiyle başlayan seçim yarışındaki aday sayısı 19’a düşmüş oldu. Adaylardan 12’si bağımsız, 7’si parti adına yarışacak.

30 Ekim’de Kırgızistan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak adayların son listesi söyle:
Parti adayları: Kamçıbek Taşıyev (Ata Jurt Partisi), Adahan Madumarov (Bütün Kırgızistan Partisi), Temirbek Asanbekov (Vatan Birliği Partisi), Anarbek Kalmatov( Ar Namus Partisi), Almazbek Atanbayev (Başbakan, Kırgızistan Sosyal Demokratik Partisi), Arstanbek Abdıldayev(Halk İçin Partisi). Tursunbay Bakiroğlu, (İlerici Demokratik Bağımsız Kırgızistan Partisi Lideri),

Bağımsız adaylar; Kubatbek Baybolov, Roman Omorov, Ömürbek Sunabaliyev, Kurmanbek Osmanov, Almambet Matubraimov, Marat İmankulov, Kuvanıçbek İsabekov, Soronbay Dıykanov, Cumabek Toktogaziyev ve Almazbek Karimov. Akbaralı Aytikbayev, Törobay Kolubayev.

Seçim heyecanın devam ettiği ülkede adaylar yaptıkları son propaganda çalışmalarıyla halktan daha çok oy alabilmenin gayretini sarf ediyor.

Dünyanın en çok adaylı seçimlerden biri olan Kırgızistan’daki cumhurbaşkanlığı seçiminde galip adayın ikinci turda belli olması bekleniyor. İlk turda hiçbir liderin 2 milyon 800 bin dolayında kayıtlı seçmenin olduğu seçimde gerekli yüzde 50 oranını yakalaması beklenmiyor. Seçimde, asıl yarışın adaylardan Başbakan ve Kırgızistan Sosyal Demokrat Partisi Lideri Almazbek Atanbayev ve Bütün Kırgızistan Partisi lideri Adahan Madumarov arasında geçmesi bekleniyor.

Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,071 µs