En Sıcak Konular

Hizbullah sanığı: Polis muhbirlik teklif etti

17 Ekim 2011 18:56 tsi
Hizbullah davası sanığı Hacı İnan, 12 yıldır cezaevinde bulunduğunu belirterek "Nasıl şiddet yoluyla anayasal düzeni yıkabilirim' dedi. İnan'ın oğlu Seyfulislam İnan ise savunmasında gözaltına alınmadan önce polisin kendisine muhbir olmayı teklif etti



İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada 6'sı tutuklu 18 sanığın savuması tamamlandı. Ana davada Hizbullah'ın sorumlularından olduğu iddia edilen Hacı İnan savunmasında 12 yıldır cezaevinde olduğunu söyledi. Cezaevinin yüksek güvenlikli olduğunu belirten İnan, "Orada yaşayan bir insan nasıl şiddet yoluyla anayasal düzeni yıkacak. Ne yapmışım? Hangi kuruma şiddet uygulamışım."diye konuştu.

12 senedir yargılandığını ancak hakkında henüz bir kesin hüküm bulunmadığını belirten İnan, "Mahkeme 12 senedir infazları benim yaptığımı tespit etmedi. Ancak bu iddianameyi hazırlayan savcı tespit edebildi. Bu kadar rahat karar verilebilir mi? Ben kime terör yaptım. Bazı insanlara Allah'ı anlattım. Bunun nesi terör. Buna ABD, İsrail terör diyor." şeklinde konuştu.

Polisin sorguda "Evinizde porno filmler bulundu." şeklinde cümle kurduğunu belirten Hacı İnan, buna tepki göstererek, "Bu bir iğrençliktir. Bana söylenen ilk şey bu oldu emniyette. Niye böyle şeyler yapılıyor. Suçum varsa ortaya koyun." dedi.

Hacı İnan'ın oğlu tutuksuz sanık Seyfulislam İnan, savcılıktaki ifadelerinin aynen geçerli olduğunu söyledi. Gözaltına alınmadan önce polisin kendisine muhbirlik teklif ettiğini öne süren Seyfulislam İnan, "Bunu kabul etmediğim için, benden ele geçirildiği belirtilen malzemelerin bana bedel ödetmek amaçlı olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Suçlamaları kabul etmeyen diğer sanıklar savunmalarını kısa tutarak savcılıkta verdikleri ifadelerinin geçerli olduğunu belirtti.


Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,824 µs