En Sıcak Konular

CHP'den yargıya müdahale!

17 Ekim 2011 15:19 tsi
CHP'liler Ergenekon ve Balyoz davalarından sonra yargıya müdahale sayılacak bir girişimde daha bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Çağlayan’da ki İstanbul Adliyesi’ne gelerek Başsavcıvekili Hasan Turan Yavuzyılmaz ile görüştü. Oda TV soruşturması kapsamında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun telefon görüşmelerinin iddianamenin ek klasörlerinde yer almasının davasının esası ile ilgisinin bulunmadığına söyleyen milletvekilleri Başsavcıvekili'ne şikayetlerini iletti.

CHP’nin hukukçu milletvekilleri Mahmut Tanal, Ali Özgündüz, Emre Köprülü ve Ercan Cengiz, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne gelerek Başsavcı Turan Çolakkadı ile görüşmek istedi. CHP milletvekilleri, Başsavcı Çolakkadı yerinde olmaması üzerine yerine Vekili Hasan Turan Yavuzyılmaz ile görüştü. Görüşme sonrasında açıklama yapan milletvekili Mahmut Tanal, Oda TV iddianamesi ek klasörlerine konulan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun soruşturmanın tutuklu sanığı Nedim Şener ile yaptığı telefon görüşmelerinin davanın esası ile hiçbir ilgisi olmamasına rağmen iddianameye girmesiyle ilgili görüştüklerini söyledi. Tanal, Başsavcıvekili Yavuzyılmaz’ın bu konu akında bilgilerinin olmadığını, bu durumun hassas bir konu olduğunu ve ilgileneceklerini söylediği bilgisini verdi.

Bu durumun hukuken kabul edilemez olduğunu savunan Tanal şöyle konuştu: “Söz konusu şüpheliler ile görüşen karşı telefon kayıtlarının isimlerinin açık açık yer alması ve cep telefon numaraları, herkesten gizli kalmak şartıyla verilen ev adreslerinin de söz konusu dökümlerden gizlenmeksizin verilmesidir.”

Tanal, “İddianamede ileri sürülen suçlardan biri de özel hayatın gizliliğini ihlal etmektir. Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek ile suçlanan kişilerin davasında bizzat dava ile ilgisi olmayan kişilerin özel hayatları ihlal edilmektedir.” diye konuştu.

Özel hayatın gizliliği hakkı ihlal edilenlerin arasında milletvekili ve siyasi partilerin genel başkanları olduğunu kaydeden Tanal bu kişilerin aynı zamanda kamu görevlisi olduğunu belirtti. Kamu görevlisine karşı işlenen suçlarda ise soruşturma başlatılması gerektiğine dikkat çeken Tanal, “Soruşturma organının bugüne kadar bu suçu dosyadan öğrenmiş olduğunu kabul ediyoruz. Bu basın toplantısının aynı zamanda suç duyurusu ihbarı olarak kabul edilmesini talep ediyoruz.” dedi.

CİHAN



Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,256 µs