En Sıcak Konular

BDP'den Bakan Şahin hakkında gensoru önergesi

17 Ekim 2011 13:59 tsi
BDP, İçişleri Bakanı İdris Nami Şahin'in hakkında Gensoru Önergesi verdi.

 

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Gensoru Önergesi'nin gerekçesiyle ilgili Mecliste düzenlediği basın toplantısında bilgi verdi.

İçişleri Bakanı'nın ''Gözaltı ve soruşturmalarda tutuklananların sayısını çarpıtarak 7 bin 749 gözaltı ve 4 bine yakın tutuklu için sadece 485 ve 277 rakamlarını söyleyerek tehdit ettiğini'' ileri süren Kaplan, ''(gerekirse o sayıyı da tutuklarım) diyerek kendisini savcının, hakimin, yargının yerine koyuyor, yargısız infaz yapıyor'' diye konuştu. Kaplan, şunları söyledi:

''Milletvekillerinin, parti başkanlarının üzerine zırhlı araçları süren, gaz bombaları ile saldıran, su sıkan, 'ben devletim' diye milletvekillerine diklenen görevlileri koruyarak adeta saldırmaları için teşvik ediyor. Gece tek başına evde kalan kadın belediye başkanlarının evinin kapısı kırılarak giyinmelerine dahi fırsat verilmeden gözaltına alınıyor.

Hukuk, ahlak, vicdan, insaf sınırlarını aşan saldırganlık sınır tanımıyor. Başta Şırnak ili olmak üzere tüm belediye başkanları, il ve belediye meclis üyeleri gözaltına alınarak, tutuklanarak milletin sandıkta iradesiyle seçilen, sandıkla gelen seçilmiş temsilciler aynı hızla görevden alınıyor, yetmiyor Alman Vakıfları gibi saçma sapan iddialarla BDP'li belediye teftiş kıskacına alınıyor, yerine yandaş ve bürokratlarını getirme çabası içine giriliyor. Kantarın topuzu öylesine kaçırılıyor ki AB İlerleme Raporuna olumsuzluğuyla damgasını vuruyor.

Sandıkla gelen, halkın özgür iradesi ile seçilen Mecliste grubu bulunan partimize karşı, hukuku, nezaket kurallarını ve devlet adamlığını hiçe sayarak agresifleşen İçişleri Bakanı, sürekli kavgalı üslubu ile makamın görev ve sorumluluklarını kötüye kullanmakta sınır tanımıyor.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, basın toplantılarında, yaşamını yitiren vatandaşların sayısını açıklarken insanları eşya olarak gören bir anlayışla '3 adet vatandaşımız', Zap suyunda kaybolan uzman çavuş için 'ceset parçaları', yaralılar için 'önemli' veya 'ciddiyet arz ediyor' gibi ifadeler kullanıyor. Kara harekatı konusunda 'her an olabilir, olamaz', eylemler için 'hedef gözetmeden yapılan hedef' gibi cevaplarla devlet adamı ciddiyetinden uzaklaşmış, vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmuştur.''

-Sorular-

Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın ''dini Zerdüşt olanların başörtüsüyle işi olmaz'' açıklamasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Kaplan, ''Sayın Başbakan artık son halife olarak kendini görüyor. Sayın Başbakan'a, 74 milyonun yaşadığı Anadolu'nun dini inanç, mezhep farklılığı ve zenginliğine saygılı olmasını tavsiye ederim'' diye konuştu.

Kaplan, KCK tutuklularının sayısıyla ilgili soru üzerine ise ''İçişleri Bakanının burnunun Pinokyo gibi yalanlardan nasıl uzayacağıyla ilgili sadece ilimden rakam vermek istiyorum; İçişleri Bakanı 'KCK'dan 485 tutuklu var' dedi. Sadece Şırnak ilinde 500 tutuklu var'' dedi.

Tutuklu bulunan Şırnak Milletvekili Selma Irmak'ın ismini Kadın Erken Fırsat Eşitliği Komisyonuna üye bildirdiklerini ve TBMM Başkanlığından kendilerine ''Anayasa göre, yemin etmemişler görev alamazlar, yeni isim görevlendirin'' şeklinde yazı geldiğini aktaran Kaplan, kendilerinin de cevap yazarak ''Yemin olayı Meclis Başkanlığının sorunudur, bizim değil. Bu komisyona yeni bir üye bildirmiyoruz, üyemiz Selma Irmak'tır'' dediklerini anlattı.

Kaplan, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda sırayla BDP Grubu milletvekillerinin Irmak'ın yerine ''nöbet tutacağını ve çalışmalara katılacağını'' söyledi.

aa



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,988 µs