En Sıcak Konular

Putin'in başkan adaylığı Birleşik Rusya'ya yaramadı

17 Ekim 2011 13:38 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Mart 2012'de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıklaması, iktidar partisi Birleşik Rusya'ya olan desteğin azalmasına neden oldu.

Putin'in parti listelerinde yer almayacak olması oy oranlarında yüzde 9'luk gerilemeye neden oldu.Rusya Kamuoyu Şirketi'nin 8-9 Ekim günlerinde ülke genelinde bin 500 seçmenle görüşerek elde ettiği sonuçlara göre Birleşik Rusya'nın oy oranı yüzde 41'e düştü. Aynı araştırma şirketinin Ocak ayında yaptığı ankette ise iktidar partisi yüzde 50 civarında destek buluyordu.

Levada Araştırma şirketinin yaptığı ankete göre ise Şubat ayında yüzde 60'ları bulan destek yüzde 57'lere geriledi. Ankete katılanların yüzde 52'si Rusya Başbakanı Putin'e güvendiğini açıklarken, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'e güven ise yüzde 43 seviyesinde.

Hafta sonunu taraftarları ile birlikte geçiren Putin ve Medvedev Rusya siyaseti ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Medvedev kendisinin siyasi varlığını Putin'e borçlu olduğunu ifade ederken, yeni dönemde muhalefetin de yer alacağı genişletilmiş bir hükümet vaat etti.

RUS HALKININ HER ZAMAN SEÇİM HAKKI VAR

Rusya Başbakanı Putin ise üç devlet televizyonuna ortak açıklama yaptı. Rusya halkının gerçek bir seçim yapmak yerine Birleşik Rusya'nın belirlediklerini onaylamak zorunda kaldığı ile ilgili iddiaları yanıtlayan Putin, "Sıradan Rus halkının her zaman seçim hakkı var... Birleşik Rusya'nın da öncü siyasi güç olarak ülkede ve Devlet Duması'nda kalmaya devam etmesi gerekiyor" dedi.

Kendisinin bulunduğu ofis ya da pozisyonun önemli olmadığını, en önemli konunun halkın güveni olduğunu kaydeden Rusya Başbakanı, "Burada karar mavi gözlü delikanlılara, ya da kişisel sempati ya da antipatiye göre olmamalı" değerlendirmesinde bulundu.

cihan

Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,531 µs