En Sıcak Konular

DİSK, Üçlü Danışma Kurulu toplantısından çekildi

17 Ekim 2011 13:07 tsi
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK) Genel Sekreteri Tayfun Görgün, 19 Ekim 2011 tarihinde hükümet ile sendikalar arasında yapılması planlanan Üçlü Danışma Kurulu toplantısına katılmayacaklarını açıkladı.


Sendikalar Yasa Tasarısı hükümleriyle Toplu İş Sözleşmesi Yasa Tasarısı'nı yetersiz bulduklarını belirten Görgün, hükümeti Anayasa'nın 90. maddesine uygun hareket etmeye ve yükümlülüklerini yerine getirmeye davet etti.

DİSK'in Şişli'deki Genel Merkez binasında yapılan basın toplantısına Tayfun Görgün ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda bugüne kadar hükümet ile aralarında yaptıkları müzakereleri hatırlatan ve gelinen noktayı özetleyen Görgün, "Tüm çabalarımıza rağmen sabırla yürüttüğümüz tartışmalara ve kimi olumsuzlukları kapsayan düzenlemelere rağmen, karşımıza çıkarılan her taslağın, başta konulan amaçtan uzaklaştığını üzülerek görmüş bulunmaktayız. Üçlü Danışma Kurulu'nun gündeminde bulunan 'Sendikalar Kanunu' ve 'Toplu Sözleşme Kanunu' görüşmelerinden gelinen aşama hayal kırıklığı yaşatmıştır." diye konuştu.

Söz konusu tasarıların Türkiye'nin yaşadığı gelişmeleri ve karşı karşıya bulunduğu değişim ihtiyacını göz ardı eden bir anlayışla ele alındığını savunan Görgün, "Özellikle Toplu İş Sözleşmesi Yasa Tasarısı'nın bugünkü şekliyle yasalaşması halinde 12 Eylül askeri cuntası tarafından çıkarılan 2822 sayılı yasanın bir benzeri olmaktan başka bir sonuç yaratması mümkün değildir." dedi.

12 Temmuz'dan bu yana DİSK olarak toplantılara katıldıklarını ve sürece destek vermek istediklerini dile getiren Görgün, "Konfederasyonumuz sendikal hak ve özgürlüklerin genişletilmesi ve çalışma yaşamının demokratikleşmesi için katıldığı bu zeminde değişiklik adı altında yeni bir hukuksuzluğun dayatıldığı bir sürecin parçası olmayacaktır. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmelerine Avrupa sosyal şartına ve ülkemiz sosyal hareketinin ihtiyaçlarına uymayan Sendikalar Yasa Tasarısı hükümleriyle Toplu İş Sözleşmesi Yasa Tasarısı'nı kesinlikle yetersiz görmekteyiz. Bu şartlarda 19 Ekim 2011 günü yapılması planlanan üçlü danışma kuruluna katılmamızın da bir yararı kalmamıştır. 12 Temmuz'dan beri bu çalışmalar yapıldı. DİSK bu toplantılara katıldı. 12 Eylül düzenini ve yasaklarını aşacak bir durum olmadığı için bu çalışmalara katılmamızın yararı kalmadığını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

'ÖTV ZAMLARI GERİ ALINSIN'

Son günlerde ÖTV oranlarının artırılması ile ilgili düşünceleri sorulan Görgün şöyle konuştu: "Seçim öncesinde yapılmayan zamlar ağır bir biçimde güdeme gelmiştir. Bir yandan çalışma saatleri uzarken bir yandan işsizlik yoksulluk artarken, bir yandan da çok temel tüketim maddelerine getirilen bu zamları haksız buluyoruz. Geri alınmasını talep ediyoruz. Diğer çalışan kesimlerle bu zamlara karşı mücadele edeceğiz. ÖTV oranlarının artırılması çok haksız bir şey. Bakanların hükümet yetkililerinin sağlıksız açıklamaları ile karşı karşıyayız. Devlet ciddiyeti ile bağdaşmayan şeylerdir. Buna karşı bir takım çalışmaları yapmaya başladık."

cihan



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,780 µs