En Sıcak Konular

Sel uyarısı: 5 günlük hava tahmini!

7 Haziran 2007 22:15 tsi
Marmara Bölgesinin güney ve doğusunda, Kuzey ve İç Ege'de, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde sel tehlikesine karşı yetkililer ve vatandaşlar uyarıldı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Marmara Bölgesinin güney ve doğusu (İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya), Kuzey ve İç Ege (Afyon, Uşak, Kütahya), İç Anadolu'nun kuzey ve batısı (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Konya'nın kuzey ilçeleri ve Kırşehir), Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Düzce) ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde (Çorum, Amasya, Tokat) etkili olması beklenen yağışların, şehir merkezlerinde su baskınına, kırsal alanlarda da sel tehlikesine yol açabileceği bildirildi.

HAFTA SONU AÇIK GEÇECEK

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, sağanak yağış süresince Pendik'te metre kareye 8 kilogram, Kilyos Kumköy'de 9,7 kilogram, Samandıra'da 15,6 kilogram, Eminönü'nde 15,4 kilogram, Göztepe'de 18,7 kilogram, Sarıyer'de 20,4 kilogram, Şile'de 35,8 kilogram yağmur düştüğünü ifade etti.

Hafta sonu İstanbul'da yağış beklentilerinin olmadığını kaydeden Yıldırım, hava sıcaklığının bugün 24 derece olduğunu ve yarından itibaren artmaya başlayacağını söyledi. Yıldırım, hava sıcaklığının yarın 26, Cumartesi günü 28, Pazar günü de 29 derece olacağını, hafta başından itibaren İstanbul genelinde artışını sürdürecek hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Yıldırım, yarın ve hafta sonu rüzgarın kuzey poyrazdan orta, zaman zaman kuvvetli esmeye devam edeceğini, hafta başından itibaren rüzgarın da etkisini kaybedeceğini belirtti.

METEOROLOJİK UYARI...

Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyon ve Uşak çevrelerinde akşam saatlerine kadar kuvvetli rüzgarlar ile birlikte gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Eskişehir ve Bilecik çevresinde devam etmekte olan yağışların önümüzdeki saatlerde şiddetini artırarak Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyon ve Uşak çevrelerinde akşam saatlerine kadar kuvvetli rüzgarlar ile birlikte gök gürültülü sağanak yağış şeklinde etkili olmasının beklendiği belirtildi. Açıklamada, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve yetkililerin tedbirli olması istendi.




Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,489 µs