En Sıcak Konular

Sel mağdurlarına müjde

17 Ekim 2011 11:05 tsi
Sel felaketinden etkilenen işverenler ve sigortalıların prim borçları bir yıla kadar ertelenebilecek...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Selim Erol, sel felaketinden etkilenen işverenler ile Bağ-Kur kapsamındaki sigortalıların prim borçlarının, yazılı talepte bulunmaları halinde bir yıla kadar ertelenebileceğini bildirdi.

SGK Antalya İl Müdürü Erol, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da yaşanan şiddetli yağışların ardından oluşan selin, 4 kişinin ölümü, birçok ev ve tarım alanında da milyonlarca liralık maddi hasara neden olmasının kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Bu tür zamanlarda vatandaşların yanında olmak için sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak ödemelerde kolaylık sağlanacağını belirten Erol, açıklamasında şunları kaydetti:

''Genel hayatı etkileyen afet durumlarında, afetten etkilenen işverenler ile 4/1 b (Bağ-Kur) kapsamındaki sigortalılarımızın prim borçlarının ertelenebilmesi, prim belgelerinin verilme süresinin uzatılması gibi hususlar kurumumuzca düzenlenmiştir.

Bu kapsamda selden dolayı işyerleri, tarım alanları zarar gören vatandaşlarımız olayın meydana geldiği tarihten itibaren 3 ay içinde yazılı talepte bulunmaları halinde afet tarihinden önce ödeme süresi dolmuş mevcut prim borçları ile afetin meydana geldiği tarihten itibaren tahakkuk edecek 3 aylık prim borçları, olayın meydana geldiği tarihten itibaren 1 yıla kadar kurumca ertelenebilmektedir.

Yaşanan afet neticesinde zarar gören, tarım işçisi çalıştıran işverenlerimiz ile tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerimiz prim borçlarını erteleyebilmektedirler. Ertelenen sigorta prim borçlarına, borçların ertelendiği sürede zaman aşımı işlemeyecek ve ertelenen kısmına gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmayacaktır.''

aa


Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,897 µs