En Sıcak Konular

Vatandaştan Gül'e gelen iginç mektuplar

17 Ekim 2011 10:02 tsi
Cumhurbaşkanı Gül'e vatandaşlardan gelen haftada 10 bini bulan istek ve şikayet mailleri rekor seviyelere ulaştı. Aralarında öyleleri var ki 'Bu kadar olur' dedirtti.

Haftada 10 bini bulan başvuruların büyük çoğunluğunu maddi yardım ve iş istekleri oluştururken, bir vatandaş da yeni doğan bebeğinin göbek bağını Çankaya Köşkü'nün bahçesine gömme isteğini Cumhurbaşkanı'na iletti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e vatandaşlar tarafından gönderilen istekler ve başvurularla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Merkezi yetkilileri her yıl başvuruların arttığını belirterek, şu anda haftada 10 binin üzerinde elektronik posta ve mektubun kendilerine ulaştığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı'nın göreve geldiği tarihten bu yana yani yaklaşık 4 yılda toplam başvuru sayısı 370 binin üzerine çıktığını belirten yetkililer, başvuruların büyük çoğunluğunu maddi yardım isteklerinin oluşturduğunu, bu bağlamda yapılan her başvuru için kamu kurumlarına Cumhurbaşkanı Gül'ün gereken yardımın sağlanması talimatının iletildiğini belirtti. Başvuruların titizlikle takip edildiğini belirten yetkililer, vatandaşlara başvurularının durumu ile ilgili geri dönüşün muhakkak yapıldığını belirtti.

-"ABDULLAH ABİ"YE MEKTUPLAR-

Vatandaşlardan yapılan başvuruların büyük çoğunluğunda hitapların "Abdullah Abi" ve "Abdullah Amca" şeklinde olması dikkat çekti.

12 yaşındaki bir çocuk, "Sevgili Abdullah Amca" diyerek başladığı mektubunda Gül'den babasının maddi durumunun kötü olması nedeniyle süt alamadıklarını belirterek, bir inek ve buzağı istedi. Bir başka vatandaş ise, soyadının bir porselen firması ile aynı olduğunu bu yüzden arkadaşlarının kendisi ile alay ettiğini belirterek, söz konusu firmanın reklamlarının yayından kaldırılmasını istedi. Bir başka mektupta ise bir anne Anadolu'daki "bebeğin göbek bağı nereye gömülürse büyüyünce o mesleği seçer" inanışıyla yeni doğan bebeğinin göbek bağının Çankaya Köşkü'nün bahçesine gömülmesini istedi.

Öte yandan yetkililer, Gül'ün Almanya ziyaretinde bomba ihbarı yapılan salondan ayrılmayarak konuşmasını yapmasının ardından gönderilen mektup ve maillerin sayısının arttığını, vatandaşın bu konuda Gül'e tebrik ve desteklerini ilettiğini belirtti.

-CUMHURBAŞKANI'NA SORAN KÖŞK'E ÇIKACAK-

Twitter'dan sonra Facebook ve Youtube'da da sayfalar açarak sosyal medyayı en etkin şekilde kullanan Cumhurbaşkanı Gül için, halkla ilişkiler faaliyetleri kapsamında bir proje daha başlatılacak. "Cumhurbaşkanı'na sorun" başlığı altında gerçekleştirilecek projede için yerli bir yazılım geliştirilerek vatandaşların Gül'e istedikleri soruyu sormalarına imkan verilecek.

İnternet üzerinden iletilen sorular yine internet üzerinden diğer vatandaşlar tarafından bir oylamaya tutulacak. 15 gün sürecek oylamanın ardından en fazla beğeni toplayan 5 sorunun sahibi Çankaya Köşkü'ne davet edilerek sorularını bizzat Cumhurbaşkanı'na sorma imkanı bulacak. Daha çok vatandaşa Köşk'ün kapısını açmayı ve Cumhurbaşkanı ile bir araya getirmeyi amaçlayan proje her ay tekrarlanacak.

haber7

Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,827 µs