iyi" /> iyi"/>

En Sıcak Konular

Hatay çıkartmasından vaz mı geçildi?

17 Ekim 2011 00:03 tsi
Hatay çıkartmasından vaz mı geçildi? Ortadoğu’da ve dünyada herkes o günü bekliyordu. Başbakan Hatay’a gidecek, bekleneni söyleyecekti. Kısmet olmadı. Tenzile Hanımefendi’nin vefatı geziyi doğal olarak durdurdu. Peki şimdi neden gidilmiyor?.. iyi

Ankara’nın söylemi Şam yönetimi ile ilişkilerin koptuğunu ki, bundan anlaşılması gereken Esad düşerken onu tutmayacağı anlamına geliyor. Bu artık Türkiye’nin resmi politikası.

Bu açı, Batı ile ortak bir vizyonu içeriyor ve BM’de küresel bir mutabakat sağlanmadığından Türkiye’nin Suriye’ye yönelik olası yaptırımları ABD ve Avrupa için önemli hale geliyor.

Zaten Batı coğrafyasının ülkeleri başta ABD olmak üzere bunu açıkça söylüyorlar.  Türkiye’nin “somut tutumları” ne olacak sorusunun yanıtı ise Başbakan Erdoğan’ın Hatay gezisi sırasında yapacağı açıklamalarla ortaya çıkacaktı.

Hatta gezinin hemen öncesinde Suriye sınırında bir tatbikat da düzenlenmişti ki, Türkiye kadar dünya da Erdoğan’ın ağzının içine bakacaktı.

Ancak olmadı. Nedeni malum. Talihsiz bir haber, Başbakan Erdoğan’ın annesinin üzücü vefatı geziyi doğal olarak iptal ettirdi. Bir yandan yas sürüyor ama bir yandan da Başbakan rutinine dönüyor.

Bu noktada merak edilen soru şu: Hatay gezisi ne oldu? Vaz mı geçildi? Geçilmediyse ne zaman gerçekleştirilecek? Gerçekleştirilecekse ilk ziyaret için planlananlar yine söylenecek mi? Yoksa Türkiye farklı bir duruş veya planla mı ortaya çıkacak?

Yoksa Hatay ziyareti unutulmuş olamaz.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,220 µs