En Sıcak Konular

'Özür dileyin, yoksa maliyeti ağır olur'

15 Ekim 2011 10:30 tsi
'Özür dileyin, yoksa maliyeti ağır olur' Patronlar, Mavi Marmara baskını nedeniyle özür dilemeyen İsrail’e sert çıktı. TÜSİAD Başkanı Boyner “İsrail özür dilemezse, Türkiye’yi kızdırmanın maliyeti olduğunu anlamalı” dedi.

Patronlar kulübü TÜSİAD, yayın organı GÖRÜŞ Dergisi’nin Ekim sayısını İsrail-Türkiye ilişkilerine ayırdı. ‘İsrail-Türkiye: Quo Vadis? (Nereye?)’  kapak sloganı ile çıkan dergide, ikili ilişkilerin gidişatını farklı perspektiflerden ele alan makalelere yer verilirken, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner de yazdığı makalede, İsrail yönetimine ‘Özür dile’ çağrısı yaptı. Boyner “Gelişmelerin kaygı verici olduğunu da not etmem gerek. Umudumuz İsrail’in açık denizde ve hiç bir haklı gerekçeye dayanmadan saldırdığı Mavi Marmara gemisinde olanlar için özür dilemesi ve tazminat taleplerini bir an önce yerine getirmesi ve Gazze’ye uyguladığı ambargoyu kaldırması. İsrail’i yönetenlerin Türkiye’yi kızdırmanın maliyeti olduğunu bir an önce anlamaları gerekiyor. Mısır ve Ürdün’de insanların İsrail diplomatik personelinin ülkeden uzaklaştırılması için sokağa dökülmesi ile Türkiye’nin bu ülkeyle olan ilişkilerini ikinci katip düzeyine çekmesi arasındaki zamansal ilişki sanıyorum İsrail’deki hükümet tarafından da görülüyordur” dedi.

Boyner şunları söyledi: “Ayrıca Türkiye’nin açıkladığı diğer yaptırım tedbirlerini yürürlüğe koymasının İsrail’e getireceği külfet de bu ülkeyi yönetenlerce dikkate alınmak zorundadır. Türkiye’nin cezai yargılama sürecini başlatması, Gazze ambargosunu BM Genel Kurulu aracılığıyla Uluslararası Adalet Divanı’na götürmesi, İsrail’i ziyadesiyle rahatsız edecek tedbirler arasındadır. İsrail’in Türkiye’nin dostluğunu kaybetmesinin sonuçları başta nükleer silahları ile ilgili düzenlemeler olmak üzere pek çok alanda karşısına çıkacaktır. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı tarafından NPT imzacısı olmaması dolayısıyla rahatsız edilmeyen İsrail, bundan sonra rahatsız edilecektir.”

Dostluğumuza ihtiyacınız var

“İsrail’in Türkiye’nin dostluğuna, en azından iyi niyetine olan ihtiyacı şimdi çok daha fazla” diyen Boyner,  Filistin sorunu çözülmeden ya da çözüm yoluna girmeden İsrail-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesinin, eskisi gibi olmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Star



Bu haber 1,174 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,949 µs