En Sıcak Konular

Protesto için Rabin'in anıtına boya döküldü

14 Ekim 2011 18:46 tsi
İsrailli terör kurbanlarının aileleri derneği "Almagor", İsrail ile Hamas arasında dolaylı görüşmeler yoluyla varılan tutuklu takası anlaşmasına karşı, İsrail Adalet Yüksek Mahkemesi'ne başvurdu.

Ordu radyosunun haberine göre, anlaşmanın uygulanma tarihinin geciktirilmesini isteyen dernek, böylece terör kurbanlarının ailelerine, serbest bırakılacak Filistinli mahkumlarla ilgili mahkemeye kapsamlı bir şekilde başvurmaları için zaman verilmesini talep etti.

İsrail basınında yer alan haberlerde, "serbest bırakılacak Filistinli tutukluların toplam 569 İsrailli'nin ölümünden sorumlu oldukları, aralarında İsrail tarihindeki en kanlı intihar saldırılarını planlayanların da bulunduğu" iddiası da yer aldı.

İsrail İçişleri Bakanı Eli Yişai ile bazı sağcı sivil toplum örgütleri de, söz konusu anlaşma kapsamına "Araplar'a saldırı düzenlemekten mahkum edilen 12 Yahudi'nin de alınması"nı istediler.

-İsrail Başbakan Yardımcısı Ya'alon: "Teröre teslim olduk"-

Öte yandan, İsrail kabinesinin takas anlaşmasına onay vermesi sırasında karşı oy kullanan İsrail Başbakan Yardımcısı ve Stratejik sorunlardan sorumlu bakanı Moşe Ya'alon, Kanal 10 televizyonuna yaptığı açıklamada, kabinenin kararına karşı olduğunu belirterek, "Kalbim (anlaşmaya) evet diyor ama aklım değil" dedi.

Takas anlaşmasını "Hamas için büyük zafer" olarak niteleyen Ya'alon, "bugün serbest bırakılacak olanların yarın belki onlarca, yüzlerce İsrailli'yi öldüreceğini" öne sürdü.

Anlaşmanın kendileri açısından "teröre teslim olunduğu için bir yenilgi" olarak değerlendiren Ya'alon'a göre, takas anlaşması, İsrail'in caydırıcılık gücüne de önemli bir hasar verecek.

-Protesto için Rabin'in anıtına boya döküldü-

Öte yandan, tutuklu takası anlaşmasına tepki gösteren bir İsrailli, ülkenin eski Başbakanlarından olan ve bir aşırı sağcının düzenlediği suikast sonucu yitiren İzak Rabin'in anıtını boya ile tahrif etti.

Tel Aviv Belediye binasının önündeki anıta yapılan boyalı saldırı, güvenlik kameralarınca görüntülenirken, 27 yaşındaki İsrailli, belediye koruma görevlileri tarafından yakalanıp polise teslim edildi.

İsrailli, bir kova içinde getirdiği boyaz boyayı, binanın önündeki anıta boca etti; aynı zamanda sprey boyayla anıta ve belediye binasının duvarlarına Rabin'i katleden ve halen cezaevinde bulunan aşırı sağcı "Yigal Amir'i serbest bırakın" ve "bedel" sloganlarını da yazdı.

Polis gözaltına alınan saldırganı 15 gün Tel Aviv'e girmemek kaydıyla serbest bırakırken, saldırganın intihar saldırılarından birinde ebeveynleri ve 3 kardeşini kaybettiği bildirildi.


Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,144 µs