En Sıcak Konular

Kumrular sokak bombacılarını parmak izleri yakalattı

14 Ekim 2011 14:50 tsi
Ankara'da bomba yüklü araçla düzenlenen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili Diyarbakır'da 6 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan 3 kişinin parmak izlerinin saldırıda kullanılan bomba yüklü aracın üzerindeki parmak izleriyle uyuştuğu belirlendi.

Ankara'nın Kızılay Kumrular Sokak üzerinde bir otomobile yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 5 kişi hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra saldırıyı düzenleyen teröristler arayan Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bombacıyı tespit ederek görüntülerine basına dağıtmıştı. Uzun süredir bombacıları arayan polis, bombalı aracı Kumrular Sokak'a getirip park eden ve daha sonra patlatan teröriste yardım eden 6 kişiyi Diyarbakır'da gözaltına aldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 3 kişinin alınan parmak izleri olay yerindeki bombalı aracın üzerindeki izlerle örtüştü. Polis böylece saldırının görüntüleri ortaya çıkan bombacının yanı sıra ona yardım edenleri de tespit etmiş oldu. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların Ankara'ya götürüleceği öğrenildi.

Kumrular Sokak üzerinde 20 Eylül günü PKK'lı teröristlerin bir otomobile yerleştirdikleri bombayı patlatması sonucu 3 kişi olay günü, ağır yaralı 2 kişi ise tedavi altına alındıkları hastanede daha sonra hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından çalışmasını sürdüren polis, saldırıyla ilgili olduğu belirtilen 6 kişiyi Diyarbakır'da yakaladı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

cha



Bu haber 973 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,338 µs