En Sıcak Konular

Haaretz: Türkiye'nin özür listesi uzun!

14 Ekim 2011 14:35 tsi
Haaretz: Türkiye'nin özür listesi uzun! İsrail ve Türkiye ilişkilerinin gerilmesinden sonra sürekli İsrail'in özür dilemesi gerektiğini vurgulayan İsrail gazetesi Haaretz birdenbire değişti ve 'Türkiye'nin özür listesi uzun' başlıklı bir habere yer verdi. İşte o haber;

Haaretz gazetesinde yer alan malakede, dokuz Türk'ün hayatını kaybettiği filo baskını nedeniyle İsrail'in özür dilemesinde ısrar eden Türkiye'nin, "Ermeni soykırımı", "Kuzey Kıbrıs işgali", Kürt yurttaşlarının "temel kolektif haklarının reddi" gibi özür dileyeceği birçok şeyin olduğu iddia edildi.

TAŞ ATMADAN ÖNCE İKİ DEFA DÜŞÜNMELİSİNİZ

Haaretz gazetesince yayımlanan bir makalede, Türkiye'nin cezaevlerinde "çürüyen" 61 gazeteciden neden özür dilemediği sorulurken, "Bir boğa gibi davranırsanız, porselen dükkanında yaşamamalısınız. Bir cam evde oturursanız eğer, komşularınıza taş atmadan önce iki defa düşünmelisiniz" görüşüne yer verildi.

ÖZÜR DİLEMEKTEN SÖZ EDERKEN

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz'in "Özür Dilemekten Söz Ederken." başlığı ile yayınladığı makalede filo baskının soruşturan BM Paneli'nin tartışmalı raporunda Gazze'deki limanların ancak küçük balıkçı teknelerine hizmet verecek kapasitede olduğunun belirtildiğine dikkat çekildikten sonra Türkiye'nin, Gazze'ye yardım götürecek gemilere savaş gemilerinin refakat edeceği açıklamaları anımsatıldı.

Demokrasileri Savunma Vakfı'nın üst düzey uzmanlarından Emanuele Ottolenghi imzasını taşıyan makalede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik "şımarık çocuk" gibi sert eleştirilere ve kararlılık beyanlarına da vurgu yapıldıktan sonra Türkiye'nin filo baskına ilişkin "özür" ısrarı üzerinde durulurken şu görüşleri dile getirdi:

61 GAZETECİDEN ÖZÜR DİLEYİN

"Özür dilemekten söz ederken, Türkiye'nin, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün 2010 basın özgürlüğü endeksinde 138'nci sırada yer alıyor. Ne dersiniz? Türk cezaevlerinde çürümeye devam eden 61 gazeteci serbest bırakılsın mı? Ne dersiniz? Onlardan özür dilensin mi? Yoksa onlara verilen hapis cezaları, Türkiye'nin büyüklüğü (veya en az Erdoğan'ınki) için ödenen bedelidir."

TÜRKİYE'NİN ÖZÜR DİLEMESİ GEREKENLER LİSTESİ UZUNDUR

Türkiye'nin bundan çok daha fazla şeyler için özür dilemesi gerektiği iddia edildiği makalede bu bağlamla "Lafı uzatmayalım ancak Türkiye'nin özür dilemesi gerekenler listesi uzundur" görüşüne de yer verildi. Makalede bu bağlamla Türkiye'nin "Kuzey Kıbrıs'ı hukuk dışı olarak işgal etmeyi sürdürdüğü", "Erdoğan'ın hücumbot diplomasi tehditlerini Kıbrıs'a (Rumlara) yönelttiği", Türkiye'nin Kürt vatandaşlarına temel kolektif haklarını vermeyi reddettiği", Kuzey Irak'ta sınır ötesi operasyonlarını gerçekleştirerek "komşularının egemenliğini ihlal ettiği" öne sürüldü.

BİR ÖZÜRLE BAŞLAMAYA NE DERSİNİZ

Türkiye'nin PKK ile mücadele konusunda insan haklarının ihlal edildiği ima edildiği makaleye şu sözlerle son verildi: "Öyküden çıkartılacak ders şudur: Bir boğa gibi davranırsanız eğer, porselen dükkanında yaşamamalısınız. Ve camdan bir evde oturursanız eğer, komşularınıza taş atmadan önce iki defa düşünmelisiniz. Sayın Erdoğan bir özür mü istiyor? Bir özürle başlamaya ne dersiniz?"



Bu haber 1,183 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,349 µs