En Sıcak Konular

Bilginer: Türkiye’yi Zeki Müren’e çok benzetiyorum

14 Ekim 2011 13:28 tsi
Milliyet Sanat’a konuşan ünlü tiyatrocu ve aktör Haluk Bilginer, Türkiye’deki her şeyin ikiyüzlü olduğunu iddia ederek “Türkiye’yi Zeki Müren’e çok benzetiyorum” dedi.

İşte Hluk Bilginer'in açıklamalarından çaprpıcı kesitler:

“Ben 10 yıldır hiçbir şey yapmamış bir aktöre 18 tane maaş her yıl niye veriyorum? 10 yıldır hiçbir şey yapmamış bir Devlet Tiyatrosu memuru... Bir oyunda rol veriliyor, adını görüyor listede, koşa koşa müdüriyete gidiyor, ‘Siz ne yapıyorsunuz? Ben bu kuruma hayatımı verdim, bana niye rol veriyorsunuz’ diye. Bu fıkra değil gerçek bir olay.”

“Ben diyorum ki, bir insanın acısı oyundan daha büyükse, o oyun oynanmaz. Böyle bir saçmalık yok. Benim babam öldü, ben sahneye çıkacağım, öyle mi? Tekrar ediyorum, herkes kıçımı yesin. Ayrıca sen bana kıyak mı yapıyorsun o halinde zorla sahneye çıkarak? Kahramanlık mı yapıyorsun?”

“Ben Türkiye’yi Zeki Müren’e çok benzetiyorum. Her şey yalan dolan üstüne kurulmuştur, her şey ikiyüzlüdür. Bugüne kadar kimse Zeki Müren’in homoseksüel olduğunu söylemediği gibi, Zeki Müren’in kendisi de söylememiştir. Zeki Müren röportajlarında demiştir ki, ‘Ben binlerce kadınla birlikte oldum’ ve herkes de bunu böyle yazar. Türkiye Zeki Müren’dir çünkü.”

Genç tiyatro oyuncusu Onur Bayraktar, geçtiğimiz yıl motosiklet kazasında hayatını kaybetmiş, rol aldığı “Leyla’nın Evi” adlı oyunun onun ölümünün hemen ardından başka bir oyuncuyla perde açması da tartışılmıştı.

Bilginer, röportajda bu olayı kastederek, “Böyle bir pornografiyi seyretmeye gelmedim ben. Dün çocuk ölmüş. Bugün birisi rolü çalışıp sahneye çıkıyor, çocuğun anısına bilmem ne yapıyorlar. Allah belanızı versin. Bu tiyatro mu şimdi? İnsan utanmaz mı” diye konuştu.



Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,184 µs