En Sıcak Konular

Dink davası kilitlendi

14 Ekim 2011 10:07 tsi
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetiyle ilgili davada karar aşamasına gelindi ancak dosya olay yerindeki kamera kayıtları ile cinayet mahallindeki telefon kayıtlarının bulunamaması nedeniyle kilitlendi.

HRANT Dink cinayetinde düğümü çözecek kamera kaydı sır oldu. Cinayetin işlendiği caddeyi kaydeden kamerada Hrant Dink’in öldürülmeden hemen önceki görüntüleri dışında toplam 4 şüpheli şahıs tespit edildi. Cinayeti işleyen Ogün Samast’ın kaçış güzergâhı üzerindeki Saray Kumaşçılık’a ait kamera kayıtlarında da aynı şüpheliler tespit edildi. Ancak bankanın cinayet mahallini gören kamera kayıtlarının öğleden sonraki bölümlerinin dosyada yer aldığı, sabah saatlerindeki bölümlerin ise olmadığı anlaşıldı.

YENİ ARAŞTIRMA İSTENDİ

Dink Ailesi’nin avukatları cinayetten önce katil ya da azmettirenlerin bölgede olabileceğini, bu nedenle kayıtların silinme ihtimali olduğu şüphesinin incelenmesi için mahkemeden yeni bir araştırma istedi. Kamera kaydının yapıldığı hard diskin de TÜBİTAK tarafından incelenmesini talep etti. Bankanın cinayetten sonra polise teslim ettiğini bildirdiği ve kamera kaydının yapıldığı hard disk, TÜBİTAK tarafından incelendi. TÜBİTAK inceleme sonunda hazırladığı raporda “Söz konusu hard disk üzerinde yapılan incelemede hiçbir video kaydına rastlanmadığı” bilgisi yer aldı. Avukatlar, 29 Temmuz’da mahkemeye başvurarak, “Bankadan alınan ve inceleme için TÜBİTAK’a gönderilen hard disk üzerinde hiçbir kayıt olmaması mümkün değildir. Olay yerinde resmi görevlilerin olduğu şüphesine sahibiz. Cinayetten sonra el konulan hard disk ile incelenen hard diskin aynı olup olmadığı araştırılsın” dedi.

Dosyayı savcılığa gönderen mahkeme, bankaya da olay tarihinde kayıt için satın aldıkları hard disklerin faturaları ile seri numaralarının sorularak elde edilen bilgilerin kendilerini gönderilmesini istedi. Olayla ilgili araştırmayı yapacak olan savcının yetkileri alındı ve görev yeri değiştirildi. Aradan üç ay geçmesine rağmen sonuç alınamadı.

TELEFON KAYITLARI

Öte yandan cinayet dosyasında şüphelilerin kamera kayıtlarından tespit edilen telefon görüşmelerinin sırrı da çözülemedi.

Müdahil avukatlar katil zanlısı Ogün Samast’ı kaçarken takip eden ve arkasından bakarak telefon görüşmesi yaptığı tespit edilen iki zanlının telefon numaralarının tespitini istedi. Ancak TİB “özel hayatın gizliliği ihlal edileceği” gerekçesiyle itiraz etti.


Habertürk



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,290 µs