En Sıcak Konular

TRT Eurovision'un formatını değiştiriyor

14 Ekim 2011 09:44 tsi
Her yıl tekrarlanan formattan vazgeçildi.

TRT Eurovision'un formatını değiştiriyor

Eurovision için geçtiğimiz yıla kadar bir sanatçıdan 3 beste isteyen TRT yöntemini değiştirdi. Bu yıl birçok sanatçı yarışmaya aday olacak. Azerbeycan’ın başkenti Bakü’de mayısta yapılacak 2012 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek ismi belirlemek üzere TRT’de çalışmalar başladı. Geçen yıl Yüksek Sadakat’in yarı finali geçememesinden sonra gelen eleştiriler üzerine TRT bünyesinde Eurovision’a katılacak ismi belirlemek için uygulanacak sistemde değişikliğe gidildi. Buna göre kasım ayında, TRT’de kurulacak komisyonun belirlediği sanatçılardan beste istenecek. Daha sonra bu eserler o komisyon tarafından değerlendirilip elemeye tabi tutulacak.

KOMİSYON KARARI

TRT Müzik Dairesi görevlileri müzik piyasasında ve halk arasında nabız yoklayacak. ‘Avrupa’da son günlerde en çokhangimüzik dinleniyor, Türkiye’yi hangi tür besteyle kimin temsil etmesi daha doğru olur’ şeklinde bir ön rapor hazırlayacak. Bu raporda, Eurovision’da Türkiye’yi temsil etmesi uygun olan adaylar tespit edilecek. Hazırlanan ön rapordaki bilgiler komisyonda değerlendirilecek, ona göre rock mı, popmu, cazmı hangimüzik dalından kimlerden eser istenecek o belirlenecek. Birçok kişiden eser istenecek, önce dört, sonra iki sanatçı ve finale bir kişi kalacak. Geçtiğimiz yıllarda TRT sadece tek bir sanatçıyı belirliyor ve onu görevlendirip kendisinden 3 beste hazırlamasını istiyordu. Daha sonra bu 3 beste arasından Türkiye’nin Eurovision şarkısı seçiliyordu.

ATİYE VE ŞEBNEM DAHA ŞANSLI

TRT kulislerinde bu sene Eurovision için Almanya doğumlu genç şarkıcı Atiye ile sevilen rokcı Şebnem Ferah’ın ismi öne çıkıyor. İki sanatçının da dünyada çok dinlenen tarzda müzikler yapması, çok sayıda genç hayranı olması Eurovision’a katılma konusunda şanslarını artıran unsurlar olarak konuşuluyor. Eurovision ile ilgili internet sitelerinde de bu iki sanatçının ismi daha çok geçiyor. Ancak sanatçılara henüz resmi bir teklif yapılmış değil. Öte yandan Atiye’nin hayranları, genç şarkıcının Bakü’de Türkiye’yi temsil edebilmesi için Facebook’ta ‘Atiye 2012 Eurovision’ isimli bir grup kurdu.

Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,829 µs