En Sıcak Konular

Bünyamin Gezer istifasının sebebini açıkladı

13 Ekim 2011 15:23 tsi
Hakemlik hayatını bitiren Bünyamin Gezer, istifasının perde arkasını anlattı...

Hakemlik hayatını bitiren Bünyamin Gezer, Kardemir D. Ç. Karabükspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmanın ardından kendisine maçlar verilmediğini ve bu durumunda bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'te bulunan merkezinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ünlü hakem, hakemlik mesleğini aslında geçen hafta bırakmak istediğini fakat milli maçlar öncesi gündemi meşgul etmemek için kararını bu haftaya bıraktığını kaydetti.

Bünyamin Gezer, "21 yıllık hakemlik kariyeri boyunca 100'e yakın Süper Lig maçı, 10'un üzerinde derbi sayılabilecek maçları yönettim. Önümde hakemliği noktalamak için uzun yıllar vardı. 6 yıl daha maçları yönetebilirdim ancak Türk hakemliğinde birşeylerin değişmesi için hakemliği bırakma kararı aldım. Bu kararı aldığım için çok üzüntülüyüm. 21 yıllık emek verdiğim hakemliği oldukça zor bıraktım. Aslında bu şekilde hakemliği bırakmak istemezdim. Bir jubile maçıyla kariyerimi sonlandırmak hayalim vardı. Fakat şartlar buraya getirdi." diye konuştu.

HAKEMLER ÜZERİNDE BÜYÜK BASKILAR VAR

Türkiye'de hakemlerin üzerinde büyük baskılar olduğunu ve hakemlerin hiçbir zaman kendisini savunamadığını ifade eden ünlü hakem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hakemler olarak hem ben hem de arkadaşlarım büyük baskılar yaşadık. Hiçbir şekilde kendimizi savunamadık hislerimizi başkalarıyla paylaşamadık. Merkez Hakem Kurulu yeni dönemde hakemlerini savunmaktan daha çok hakemlerini savunamayacak duruma geldi. Hakemlerini koruyamadılar. Bunu gördüğüm için hakemliği bırakma kararını verdim."

Bünyamin Gezer, hakemlerin Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a ulaşabilecek bir telefon numaralarının bulunmadığına da vurgu yaparak, "Yeni federasyon seçileli 4 ay oldu. Bu zaman dilimi içinde 4 defa seminer yapıldı. Biz başkanı sadece ilk toplantıda 10 dakika gördük. Hakem her zaman başkanını yanında görmek ister. Mesale geçen hafta Aydınlar kızını evlendirdi. Hakemler olarak bir davetiye bile almadık. Eğer bir davetiye alsak kendimizi değerli hissedecektik. Düğüne gidemesek bile bir telefon ederek kendisini tebrik ederdik." diye konuştu.

Merkez Hakem Kurulu'nun birçok durumdan etkilendiğini iddia eden Gezer, "Herkes hakemlere vuruyor. Herkes hakemler üzerinden rating yapıyor. Sağlıklı yorumlar yok. MHK bu yorumlardan çok etkileniyor. Biz de hakemler olarak doğruyu bulmakta güçlük çekiyoruz. Başarılı kimdir, başarı kriteri nedir, neye göre başarılıyız. Neye göre başarısısız. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Hakem atamaları başkalarının ağzından gelen laflara göre oluyor. Hakemler morali bozuk bir şekilde kendilerine maç gelmelerini bekliyor. Türkiye'de yönetmediğim maç kalmadı. Ancak artık ben dün istifa dilekçimi göndererek hakemlik hayatımı noktaladım. Bu kararımın geri dönüşü yoktur." dedi.

"KARABÜKSPOR MAÇI SONRASINDA YAŞANANLAR BARDAĞI TAŞIRDI"

Bir gazetecinin "Kardemir D. Ç. Karabükspor ile Galatasaray maçı sonrasındaki yaşananlar mı hakemliği bırakmanızda etkili oldu?" sorusuna Bünyamin Gezer, şu cevabı verdi:

"Ben maçta Muslera'yı bariz gol şansından dolayı oyundan attım. Ancak medyada hep haberler değişik şekilde yer aldı. Maç sonunda 8.2 not aldığım yazıldı ama ben 8.5 alarak başarılı bir performans aldım. Muslera'yı ciddi faulden dolayı attığım yazıldı çizildi bunlar gerçek değil.

Raporumun değiştirilmesi istendiği de doğru değil. Benim raporum değişmedi. Kimse de raporumu değiştirmedi. MHK Başkanı o pozisyon için tv'de gri pozisyon dedi. Yani sen bu pozisyonda atarsın ben atmam tarzında açıklama yaptı. UEFA her zaman hakeminizin yanında olun diyor. Ancak tv'de gri pozisyon diyen MHK Başkanı seminerde bu pozisyonun kırmızı kart olduğunu söyledi. Daha sonra benim bu pozisyonumun hakemlere örnek olarak gösterileceği kaydedildi.

Ben maçtan sonra başarılı bir not almama rağmen iki maç alamıyorum. Bunlar bırakmamda en büyük etkendi. Maçları başarı ile yönetenler yürüyüp gidecek dendi ama niye maçlar vermedi. Geçmişten gelen olayların ardından bardak taştı. Dayancak gücüm kalmadı."

Öte yandan 2009 yılında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçtan önce yardımcı hakem Tarık Ongun'un kafasına para isabet edip yaralanmasına rağmen derbiyi oynattığının hatırlatılması üzerine Bünyamin Gezer, şunları dile getirdi:

"Şu anda da olsa yine iptal etmem. 3 sene oldu dönemin MHK Başkanı Oğuz Sarvan'a o derbi tatil edilmeli miydi diye kimse sormadı. Böyle bir durumda hiçbir hakem ne yapacağını bilmiyor. Ben de bir hakem olarak o günden beri yanlış yaptısyan söyleyin doğru yaptıysam söyleyin diyorum ama bir türlü cevap alamıyorum. Bende kurala göre ciddi yaralanma yok diyerek maçı tatil etmedim ve oynattım. Çünkü orada ciddi yaralanma yoktu. Eğer yardımcı hakem ciddi şekilde yaralansa ve maçı yönetemem deseydi tabiki tatil ederdim. " diye konuştu.

Gezer, ligin 5. haftasının ardından Kulüpler Birliği'nin hakemlerle ilgili açıklama yapmasına rağmen MHK'nın hiçbir şekilde hakemlerini savunmadığını kaydetti.

Bünyamin Gezer, aktif hakemlik yaşantısının ardından TRT spor'da hakem yorumculuğu yapacağını, hakemken sahada gördüğünü çaldığı gibi ekranda da gördüğünü yorumlayacağını ifade etti.

CİHAN

Bu haber 967 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,884 µs