En Sıcak Konular

'Nöbetçi ekip olmasaydı bizi kurşuna dizerlerdi'

13 Ekim 2011 13:48 tsi
Tunceli'de halı saha maçı yaparken teröristlerin hain saldırısında yaralanan polis memuru Şehit Mehmet Yalçın, o sırada olay yerinde nöbetçi olarak bulunan arkadaşları sayesinde hayatta kaldığını söyledi.

O gece nöbetçi arkadaşlarının normalde güvenlik amaçlı bulunmadığını belirten Yalçın, "Ekip şefi Bekir ağabey ve diğerleri, 'Arkadaşlarımız orada' diye gelmiş. Eğer saldırı sırasında nöbetçi ekip bulunmasaydı katliam olurdu. Hepimizi kurşuna dizip şehit edebilirlerdi. Onların sayesinde yaşıyoruz, Allah onlardan razı olsun." dedi.

Manisa Devlet Hastanesi'nde tedavisine devam edilen polis memuru Yalçın, dehşet gecesini şöyle anlattı: "Bir gün önce arayarak, maç yapmak için yer ayırttık. Zaten Tunceli küçük bir yer. İster istemez memur olarak bir vakitten sonra dışarıya çıkma şansın yok. Arkadaşlarla şube olarak maç yapalım dedik. Tedbir amacıyla kimliğimizi söylemeden maç saati aldık. Sadece 21.00 ile 22.00 arası boş olduğunu söylediler. Gittiğimizde oynayanlar vardı fakat bizim maçımız başlayınca bir anda azaldılar. Bu dikkatimiz çekmedi. Orada sadece bizi izlemeye gelen nöbetçi ekip vardı, başka kimse yoktu. Maça başladık, yarım saat kadar geçti, 21.40 sıralarıydı. Güzel giyinmiş birisi geldi. Ben tam seçemiyordum ama takım elbiseliydi. Arkadaşlara, 'Ben de sizdenim.' demiş. Arkadaşlar polis kimliğini sormuş, elini göbek tarafına atmış el bombasını çıkarmak için. Bir arkadaş farkederek hemen üzerine atlamış, diğeri de silahla müdahale etmiş. İran asıllıymış, biz de sonradan öğrendik. Etkisiz hale getirdiler, ondan sonra zaten çatışma başladı. Ne olduğunu anlamadık, bir anda taramaya başladılar bizi. O anı şu anda anlatamıyorum. Hatırlamak da istemiyorum, çünkü psikolojik olarak daha yeni düzeliyorum. Amirimiz, 'Yere yatın!' diye bağırdı. O bağırınca kendimize geldik. Kurşunların olduğu tarafa komiserimiz yakındı. Asker elbiseli geldiler, ben bir tanesini gördüm. Kurşunlar gelmeye başladığı zaman üçerli beşerli gruplar halinde sürünerek köşelere gitmeye çalıştık. Ben tam komiserimize doğru giderken vurulduğunu gördüm. Gidip yardım edeyim, köşeye çekeyim istedim ama aramızda 3-4 metre vardı. Bir anda kolumdan vuruldum ve dermanım kalmadı. Biraz daha süründüm köşeye doğru, bir tane de ayağımdan kurşun yedim. Ondan sonra 5-6 dakika içinde Özel Harekât ekibi geldi ve teröristler kaçtı. Birisi yaralı kaçmış, toplam dört kişi saldırdı. Gerisini hatırlamıyorum, en ağır yaralı ben varmışım."

Annesi Döne Yalçın ise, "Allah oğlumu bana bağışladı, binlerce şükürler olsun. Vatan sağolsun." dedi. Şehit Mehmet Yalçın'ın amcası Mehmet Yalçın'ın daha önce şehit olduğunu söyleyen baba Ali Yalçın, "Oğlum yaralı kurtuldu. Vatan, millet sağolsun. Kardeşim şehit olduktan 11 gün sonra oğlum dünyaya gelmişti. O zamanın Valisi Rafet Üçel'in onayıyla oğluma hem şehit amcasının ismini vermiştik hem de isminin başına 'Şehit' koymuştuk." diye konuştu.

Cihan



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,796 µs