En Sıcak Konular

"TSK'nın önünde durmayız, duramayız!"

7 Haziran 2007 08:55 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Associated Press'in, ''Türk askeri Kuzey Irak'a girdi'' haberiyle ilgili olarak, ''Bununla nereye varılmak isteniyor, böyle birşey yapılacaksa gerektiği zaman yapılır'' dedi ve ekledi:

Erdoğan, sınır ötesi operasyon konusunun sürekli gündemde tutulmasının Türkiye'ye zarar verdiğini söyledi.

Kanal 24'e konuşan Başbakan Erdoğan, "Güvenlik güçleri birşey talep ederse onların önünde durmayız, duramayız. Vakti, saati geldiğinde ne gerekiyorsa o adım atılır" dedi.
 
Erdoğan, "Genelkurmay'la aramızda ayrışma, tartışma söz konusu değildir.
Herhangi bir eksik var mı? Aldığımız cevap hayır" dedi, TSK ile dayanışma halinde bu sürecin takip edildiğini söyledi.
 
Sınır ötesi operasyonun sürekli gündemde tutulmasını doğru bulmadığını vurgulayan Erdoğan, "Türkiye sınır ötesi operasyon yapacaksa davul zurnayla yapmaz. Bunun sorumluları ilgilileri bunun kararını verir" dedi.
 
"Bunu asla siyasi istismar meselesi yapmamak gerekir" diyen Başbakan, "Bakıyoruz ki yabancı bir ajanstan çıkan haberle Türkiye sınır ötesi operasyon yapıyor. Nitekim bunu silahlı kuvvetlerimiz Dışişlerimiz yalanladı. Bununla nereye varılmak isteniyor?" diye konuştu.
 
Erdoğan, "Böyle birşey yapılacaksa gerektiğinde yapılır. Birilerini bilgilendirerek olmaz, o vakit adı operasyon olmaz. Çünkü Kuzey Irak'tan bize yönelik rahatsızlıklar bizi rahatsız etmeyecek de kimi rahatsız edecek?" ifadesini kullandı.
 
Başbakan Erdoğan, "Bunu dünyanın önünde konuşmamız söz konusu olamaz. Medyadan ricamız nolur bunu kaşımayın. Bunu kaşıdıkça düşmanlarımıza koz veriyoruz" dedi.
 
"ABD tatmin etmiyor"
 
Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'yle bu konudaki münasebetlerin devam ettiğini, ancak neticenin memnuniyet verici olmadığını da sözlerine ekledi.
 
"ABD'nin açıklamaları bizi tatmin etmiyor" diyen Erdoğan, "Biz netice istiyoruz. Özellikle PKK'nın Kuzey Irak'taki konuşlanmasını dağıtacak adımların üçlü olarak atılması gerkiyor" dedi.
 
Erdoğan son olarak, "Sorunu çözmek için de masaya gelmek, çağırmak şart. Bunu medya aracılığıyla çözemeyiz" diye konuştu.
 
AP'nin operasyon iddiası
 
Akşam saatlerinde Associated Press haber ajansına düşen, "Birkaç bin Türk askeri PKK ile mücadele amacıyla Kuzey Irak'a girdi" haberi gündemi alt üst etti. Ancak haber kısa sürede Ankara, Bağdat ve Washington tarafından yalanlandı.

CNNTurk



Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,267 µs