En Sıcak Konular

"Köylüler zarar görür" diye vurmadılar!

7 Haziran 2007 08:47 tsi
TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi'nde 7 erin şehit olduğu, 7 erin de yaralandığı Kocatepe Jandarma Karakolu'na saldıran PKK'lı teröristlerin köy içinde kaçarken helikopterden görüldüğü, ancak köylülerin zarar göreceği endişesiyle pilotların ateş etmediği ort

Teröristlerin saldırıda kullandığı cipin sahibi Mehmet Çalışkan ise sorgusunda aracı gasp eden teröristlerin iyi giyimli ve tıraşlı olduğunu, kendisini ölümle tehdit ettikleri belirtildi.

Pülümür Kocatepe Jandarma Karakolu'na pazartesi günü PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırının hemen ardından Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan bölgeye gönderilen Kobra tipi iki helikopterin pilotlarından biri Kocatepe Köyü içinde silahlarıyla birlikte kaçan 4- 5 teröristi görünce, bomba atmak ve ateş açmak için Harekat Merkezi'nden telsizle izin istedi. Komutanlar, köyde çok sayıda sivil bulunduğunu belirterek, ateş açmak için pilota bir süre beklemesi emrini verdi. Komutanlar, daha sonra teröristlerin takip edilip köy dışına çıkmaları halinde ateş açılması talimatını verdi. Bu sırada dağlarda gizlenen teröristlerin helikopterlere taciz ateşi açtıkları, helikopterlerden ateşe karşılık verilirken köydeki PKK'lı teröristlerin ormanlık alana kaçarak izlerini kaybettirdiği belirtildi.

Güvenlik güçlerinin, PKK'nın karakol baskınından sonra Ankara'dan gelen uzman ekiplerin de katılımıyla sürdürdüğü hava destekli operasyon aralıksız sürdürülüyor. Teröristlerin geçiş güzergahları tutulurken, ormanlık ve dağlık alanlar didik didik aranıyor.

CİPİN SAHİBİ GÖZALTINDA

PKK'lı teröristlerin gasp edip saldırıda kullandığı cipin sahibi Mehmet Çalışkan'ın jandarmadaki sorgusu sürüyor. Çalışkan ifadesinde, saldırı günü köyden ayrıldıktan 4- 5 kilometre sonra yolunun kesildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Sık ormanların bulunduğu bölgeden geçerken 3 kişi silahlarla önüme çıkıp beni durdurdu. Ne olduğunu sorduğumda, ‘Arabanı bir süre alacağız, daha sonra sana teslim ederiz’ dediler. Onlara direndim ama beni dinlemediler. Daha sonra arabanın yanına iyi giyimli ve tıraşlı sivil iki kişi geldi. Bir süre arabayı incelediler, arabayı kullanacak olan kişi nasıl çalıştığı konusunda sorular sordu. İki kişi arabayı alıp gittikten sonra 3 PKK'lı beni bir süre yürütüp ormanlık alana götürdü. Burada çok sayıda arkadaşları bulunduğunu söyleyerek, kaçmam halinde öldüreceklerini söylediler.'' Yanındaki teröristlerin ayrılmasından sonra ormanlık alanda bir süre beklediğini anlatan Mustafa Çalışkan, daha sonra silah sesleri duyduğunu söyledi. Çalışkan, “Yoğun silah ve bomba sesleri duyuyordum ama ne olduğunu anlayamadım. Sonra helikopterler geldi ve yoğun bombalama oldu. Ben yürüyerek köye gittiğimde olayı öğrendim ve çok üzüldüm'' dedi.

Önce uzman jandarma ekipleri tarafından sorgulanan Mustafa Çalışkan'ın askeri savcılar tarafından da ifadesinin alındığı belirtildi.

Bu arada jandarma timleri tarafından Kocatepe, Dağbek ile Çakılkaya Köyü'nde şüpheli görülerek gözaltına alınan 4 kişi, ifadelerinin alınması ardından serbest bırakıldı.

Kocatepe Jandarma Karakolu'na yapılan saldırı ardından soruşturmayı Elazığ 8'inci Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı yürütmeye başladı. Askeri savcılar helikopterlerle saldırıya uğrayan karakola giderek askerlerin ifadelerinin alırken, karakol komutanının yeterli güvenlik önlemleri alıp- almadığını da araştırdı.

Milliyet



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,701 µs