En Sıcak Konular

'Ahde vefa listesi!'

7 Haziran 2007 00:20 tsi
'Ahde vefa listesi!' Genel Başkan Devlet Bahçeli, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş, eski başbakanlardan Ferit Melen’in oğlu Mithat Melen ile MHP’nin kurucularından Osman Bölükbaşı’nın oğlu Deniz Bölükbaşı’nı listebaşı

MHP’nin gecikmeli olarak kamuoyuna duyurulan milletvekili aday listesinde “ahde vefa” örneği yaşandı

MHP’de “kadının adı yok”
Aday adaylığı başvurusunda bulunan 251 kadından 43’üne listelerde yer veren MHP, İstanbul 3. Bölge 1. Sıra’dan aday gösterilen eski İçişleri Bakanı Meral Akşener, İzmir 1. Bölge 2. sırada yer alan Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Şenol Bal ve İzmir 2. Bölge 3. Sıradan aday gösterilen eski Başbakanlık Müsteşarı Füsun Koroğlu dışındakilerin kazanmasının zor olacağı yerlere koydu. MHP’nin ev hanımı Sultan Coşkun’u Mardin 3. sıradan aday göstermesi de dikkat çekti.

Alevi aday İstanbul’dan
Bahçeli’ye yakın isimler ise listelerde yer buldu. Eski Tunceli Valisi Mustafa Erkal, Ankara 1. Bölge 5. sıra, DYP’den gelen Zeki Ertugay, Erzurum 1. sıra, oyuncu Serdar Gökhan İstanbul 2. Bölge 5. sıra, Kuş gribi uzmanı Mustafa Aydın Çevik Çorum 5. sıra, olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğlu İstanbul 3. Bölge 6. sıradan aday gösterildiler. Hacı Bektaşı Veli Dergahı Derneği Başkanı Timur Ulusoy ise Alevi nüfusun yoğun yaşadığı İstanbul 3. Bölge 9. sıradan aday gösterildi.

Aday gösterilenler arasında adı Bahçelievler Katliamı sırasında ifadesine başvurulması nedeniyle adı geçen Mustafa Mit de yer aldı. Mit, Sivas 1. sıradan aday gösterilirken, bir dönem BBP’de genel başkan yardımcılığı yapan Hanefi Çelik Tokat 4. sıradan aday yapıldı. Bu arada, partinin Batman’da 1. sıra adayı çiftçi Bedrettin Demir oldu.

Milletvekili listelerinde kamuoyunun yakından tanıdığı bazı isimler ise sürpriz bir şekilde yer bulamadı. Adı son olarak darbe iddialarıyla gündeme gelen iki generalle görüştüğü şeklinde gündeme gelen eski TBMM Başkanı Ömer İzgi, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ı yargılayan heyetin başkanı hakim Turgut Okyay, eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, sanatçı Gökhan Güney, eski OHAL Valisi Ünal Erkan, eski BDDK üyesi Kemal Çevik, TV yapımcısı Ertürk Yöndem ve eski Emniyet Genel Müdürü Kemal Çelik listeye alınmadı. Ferdi Tayfur’un ortağı Murat Doğanay da listede yer bulamadı.

Hasan Hüseyin Ceylan!
Bu arada, MHP listesinde yer alan bazı isimlerin ünlü politikacılarla benzerlik göstermesi dikkat çekti. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in adaşı Ankara 2. Bölge 11. sırada aday gösterilirken, RP Milletvekili olduğu dönemde sözleriyle kamuoyunda tartışılan Hasan Hüseyin Ceylan ile aynı ada sahip adaşı da İstanbul 2. Bölge 3. sırada yer buldu. AKP Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül ile aynı adı taşıyan bir başka aday ise Mardin 4. sıra adayı
Aziz Akgül oldu.

Durak da listede
MHP’nin aday listelerinde camianın yakından tanıdığı Yılma Durak da yer aldı. İstanbul 1. Bölge 4. sırada aday gösterilen Durak, 12 Eylül darbesinden sonra tutuklandı ve 6 yıl hapis yattı. “Doğu’nun Başbuğu” olarak ün yaptı. Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi ve DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler cinayetlerinde ismi geçti.

Çorum adayı çekildi
Çorum’da, MHP’den ikinci sırada miletvekili adayı gösterilen eski milletvekili Vahit Kayırıcı, adaylıktan çekildi. Kayırıcı gerekçesini, “Birinci sıra adayımız Muharrem Şemsek’le yol arkadaşlığı yapma şansımız yok” diyerek açıkladı. Kayırıcı’nın ardından Merkez İlçe Başkanı Şükrü Günaydın ve bazı yöneticiler de görevlerinden ayrıldı.

Vatan



Bu haber 274 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,834 µs