En Sıcak Konular

Gül yalanladı!

7 Haziran 2007 00:14 tsi
Gül yalanladı! Fransız haber ajansı AP'nin Türkiye'nin Kuzey Irak'a girdiği şeklindeki haberi gündeme bomba gibi düştü. Haberin hemen ardından Dışişleri Bakanı Gül ve Genelkurmay'dan ayrı ayrı açıklama geldi.

Gül, AP'nin 'Türkiye K.Irak'a girdi' haberini yalanladı: Şu anda herhangi bir başka ülkeye giriş yok!"

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türk askerlerinin Irak'a girdiği yönündeki iddialar üzerine, "Şu anda herhangi bir başka ülkeye giriş yok" dedi. Gül, Afrika Günü nedeniyle düzenlenen resepsiyona gelişinde gazetecilerin soruları üzerine, Türk askerlerinin Irak'ın kuzeyine girdiği iddialarının doğru olmadığını söyledi. Dışişleri Bakanı Gül, bununla birlikte terörle mücadelenin ve bu yöndeki hazırlıkların sürdüğünü belirtti. genelkurmay Başkanlığı da K.Irak'a girildiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

BEYAZ SARAY DA YALANLADI

Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johndroe, G-8 zirvesi için bulunduğu Almanya'nın Heiligendamm kentinde, AP ajansında binlerce Türk askerinin Irak'ın kuzeyine girdiği yönünde yayınlanan doğrulanmayan haberle ilgili ''hem Türk, hem bölgedeki Amerikan yetkilileri böyle bir şey olmadığını söylüyor. Bu haberlere yol açacak yeni faaliyet yok'' dedi. Sözcü, ''Türk hükümetinin, Irak'a yönelik yeni bir faaliyet olmadığını söylediğini, bölgedeki ABD yetkililerinin de yeni faaliyet olmadığını doğruladığını'' kaydetti. ABD'nin, terör örgütü PKK ve terör örgütünün Irak'ın kuzeyini ''güvenli bir sığınak'' olarak kullanmasına ilişkin kaygılarının devam ettiğini ifade eden sözcü, ''Bu tehdide karşı Türk ve Irak hükümetleriyle birlikte çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

IRAK HÜKÜMETİ

Bu arada, Irak hükümeti de Irak'ın kuzeyinde Türk askerinin operasyon düzenlediğine ilişkin iddiaları doğrulamadı. Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile Başbakan Nuri el Maliki'nin danışmanlarından George Bagus, Türk askerinin Irak'ın kuzeyine girdiğine ilişkin iddiaları doğrulayamayacaklarını belirttiler. Zebari, sınırda büyük bir hareketlilik görmediklerini kaydetti.
 
Vatan



Bu haber 270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,349 µs