En Sıcak Konular

NATO, Rusya'yı tehdit etti!

6 Haziran 2007 22:37 tsi
NATO, Rusya'yı tehdit etti! NATO; 'Eski Varşova Paktı ülkeleri ile imzalanan ve sıradan silahların kullanımını sınırlamayı öngören anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesi, Batı ile arasınızda büyük sorunlara yol açar!'

Daha önce Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Anlaşması’ndan (AKKA) çekilebileceğini açıklayan Rusya’ya, NATO Moskova Bürosu’ndan dün bir uyarı geldi.

Rusya’nın, NATO ve eski Varşova Paktı ülkeleri arasında imzalanan ve sıradan silahların kullanımını sınırlamayı öngören anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesinin, Batı ile arasında büyük sorunlara yol açabileceği belirtildi.

NATO Moskova Bürosu’ndan dün yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Rusya’nın, AKKA’dan tek taraflı olarak çekilmesi, anlaşmanın bu ülke tarafından doğrudan ihlal edildiği anlamına gelecek. Rusya’nın Avrupa ülkeleri içinde en gelişmiş askeri güce sahip olması nedeniyle, anlaşmayı terk etmesi bölgede ciddi sorunlara neden olacak.”

İlk olarak bu sene yaptığı yıllık ulusa sesleniş konuşmasında AKKA’dan çekilme tehdidini savuran Putin, ABD'nin Doğu Avrupa ülkelerine füze sistemi yerleştirme girişimleri nedeniyle Rusya'nın sıradan silahlarla ilgili sınırlamayı öngören Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Anlaşması'ndan (AKKA) doğan yükümlülüklerini dondurabileceğini belirtmişti.

AKKA anlaşması, eski Varşova Paktı üyeleriyle NATO arasında 1990 yılında imzalanmış, demir perdenin yıkılmasının ardından 1999'da İstanbul'da yapılan toplantıyla yenilenmişti. Bununla birlikte NATO ülkeleri, Rusya'nın Gürcistan ve Moldova'daki birliklerini çekmeden anlaşmayı onaylamayacaklarını duyurmuştu.

rusya.ru



Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,553 µs