En Sıcak Konular

Mısır'ı kim karıştırıyor?

11 Ekim 2011 16:10 tsi
Mısır'ı kim karıştırıyor? Tahrir'deki gösteriler sırasında çıkarılmak istenip de başarısız olan Müslüman-Hristiyan çatışması, Mısır da bir kez daha deneniyor. Peki olayların arkasında kimler ya da hangi güçler olabilir?

Mısır'da devrik diktatör Hüsnü Mübarek ve taraftarları aleyhine yaşanan gelişmelerin ardından ülke karıştı. Mısır'ın güneyindeki Asvan kentinde bir köyde bulunan kilisenin valilik tarafından yıkılmasına tepki olarak başlayan gösteriler, Mısır Enformasyon Bakanlığı ve Mısır Televizyonu binasının bulunduğu bölgede 5 binden fazla Hıristiyan'ın toplanması ve askerlerin üzerine ateş edilmesi üzerine başladı.

Mısır Sağlık Bakanlığı, çatışmalarda 24 kişinin öldüğünü, 86'sı asker olmak üzere 213 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bazı medya kuruluşları olaylarda ölen kişiler içerisinde askerlerin de bulunduğunu ileri sürerken, Mısır devlet televizyonu olaylarda en az 3 askerin öldüğünü ve ölen askerlerin vücutlarından ateşli silah mermileri çıktığını belirtti.

Mısır Başbakanı İsam Şeref' çatışmalar üzerine kabineden bazı bakanları acil toplantıya çağırdı.

Tahrir Meydanı ve çevresindeki caddelerde gece saat 02.00 (TSİ: 03.00) ile sabah saat 06.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ancak ülkede henüz sükûnet sağlanmış değil...

Görünen o ki; Tahrir'deki gösteriler sırasında çıkarılmak istenip de başarısız olan Müslüman-Hristiyan çatışması, bir kez daha deneniyor. Peki olayların arkasında kimler ya da hangi güçler olabilir?

Bu durumda akla , devrim esnasında tutuklanan ve ABD Dışişleri Bakanı'nın devreye girerek serbest bırakılması için girişimde bulunduğu MOSSAD ajanının üzerinde bulunan kilise yakılmasına ilişkin fotoğraflar geliyor.

MOSSAD casusunun o dönemde kilise yakılması hadisesinde rol almak isteği bile yaşanan çatışmanın arkasında en azından İsrail'in bulunduğunu gösteriyor. Dolayısıyla Mübarek yandaşlarının da... Çünkü Mısır'da çatışma öncesi yaşanan gelişmeler devrik diktatör yandaşlarının aleyhine gelişti.

Şöyle ki;

1- Mısır Yüksek Askeri Konseyi, , askeri mahkemelerin artık sivilleri yargılamayacağını sadece ordu mensuplarına hakarette bulunma ya da askeri üslere ve binalara zarar verme gibi askeri kanun ihlallerinde bulunan sivillerin askeri yargılama sürecine tabi tutulacağını duyurdu.

2- Tahrir Meydanı katliamcılarının yargılandığı davada, davanın seyri Mübarek yandaşlarının aleyhine gelişti.

3- Seçim kanununda Mübarek taraftarlarının tekrar milletvekili seçilmelerine olanak tanıyan madde değiştirildi. Öte yandan milletvekili adaylarının pati değiştirmeleri, bağımsız adayların sonradan başka bir partiye geçmeleri veya grup oluşturmaları yasaklandı.

4- Askeri yönetim, yönetimi sivillere teslim edeceğini ve ülkede demokratik seçimlerin yapılacağını açıkladı. Yapılan açıklamada askerlerin Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağı da belirtildi.

Özellikle seçim kanununda yapılan değişiklikler dolayısıyla yönetimde eski rejim kalıntılarının yer almayacak olması Mübarek yandaşlarını ve Mübarek dostu ülkeleri rahatsız etti. Söz konusu çevreler devreye girerek ülkeyi kaosa sürükleyip, bu gelişmeleri engellemek istemektedir.

Milli Gazete



Bu haber 915 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,934 µs