En Sıcak Konular

'38 saattir uyumuyorum!'

6 Haziran 2007 22:22 tsi
'38 saattir uyumuyorum!' Başbakan bu akşam katıldığı bir televizyon programında milletvekili listelerinin hazırlanış öyküsünü anlattı. Barzani için de 'kabile reisi' diyen Erdoğan, 'Abdüllatif Şener'i zorlamamak lazım' dedi.

Erdoğan ilk olarak Türk Askerinin Kuzey Irak'a girip girmediği konusuna değinerek "Türk askeri böyle bir şeyi davul zurna çalarak gerçekleştirmez, Bunu kendi içimizde koordine ederek gerçekleştiririz.

Bugün bir yabancı ajansın haberi bizim üst düzey yetkililerimiz tarafından yalanladı. Sınırötesi bir operasyon yapılacaksa bunu Genelkurmay'la konuşuruz ve derhal meclise getiririz. Benim medyadan ricam şudur bunu bu kadar kaşımayın. Bunu kaşıdıkça ülkemize değil düşmanlarımıza koz veriyoruz. Askerimiz bunu bizden rica ederse bunun önünde durmayız ve gerekli müzakerelerden sonra vakti zamanı gelince gerekli adımları atarız" dedi.

Erdoğan, son olarak Tunceli'de 7 şehit verilmesini büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Erdoğan bir soru üzerine terör konusunda PKK'dan beklenen müspet bir gelişmeyi göremediklerini söyledi. Başbakan Erdoğan "Amerika bize verdiği sözleri yerine getirmediği için ülkemizde bir anti Amerikancı yapı oluştu." dedi.

"Kabile reisiyle görüşmem"

"Ben Irak başbakanı ile Kuzey Irak'taki terör yuvalanmasını görüştüm. Ancak kalkıp bunu kabile reisiyle (Barzani'yi kastederek) görüşmem" dedi. Erdoğan isim vermeden DTP'nin bölücü terör örgütüyle yakın ilişkide olduğunu vurguladı.

Listeler nasıl oluştu?

Başbakan Erdoğan medyada yer alan iddialara açıklık getirerek "Bu gazeteler bizi yanlış mı anlıyor biz mi anlatamıyoruz. Biz din eksenli bir parti değiliz. Merkez parti olduğumuzu kurulduğumuz zaman söyledik ve 16 aylık bir partiyken halkımızın yüzde 35'e yakının oyu ve büyük bir milletvekili grubu ile meclise girdik. Bunun neticesinde iktidar olduk. Siyasi partilerin uzun soluklu kalması için hücre yenilenmesi gerekmektedir. Biz Cumhuriyet tarihinin en uzun hükümeti olarak 5 yıl görevde kaldık. Yeni dönemde 14 arkadaşımız kendi isteğiyle ayrıldı. 153 arkadaşımızı da biz listelere almadık. Ancak bu arkadaşlarımız kalben bizden ayrılmayacaklar. Belki bu arkadaşlarımızı İl başkanı yapacağız belki parti içinde farklı görevlere getiriceğiz" dedi.

"38 saat uykusuz kaldım"

Erdoğan listeyi belirlerken 10 bin partilinin temayül yoklamalarına göre hareket edildiğini açıkladı. Erdoğan aday tespiti sırasında 81 vilayette kamuoyu araştırmalar yaparak adaylarını belirlediklerini söyledi. "Erdoğan biz 5 gün boyunca adaylarımızı inceledik ve ben bu arada 38 saat uyumadan aday tespiti için çalıştım." dedi. Erdoğan ayrıca aday olamayan AK Partililer'in kendilerini dışlanmış hissetmemesini istedi.

Abdüllatif Şener konusu

Başbakan Erdoğan yardımcısı Abdullatif Şener'in aday olmamasının speküle edildiği iddialarına ise "Bakın kendisi şu an benim olmam gereken bir toplantıya kendisi başkanlık etmektedir. Bizim ayrılmamız söz konusu değildir. Abdullatif Bey çeşitli ısrarlarımıza rağmen kendi tasarrufu olarak aday olmamıştır. Bu konuda kendisini zorlamanın doğru olmadığına inanıyorum" internethaber



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,689 µs