En Sıcak Konular

Telefon randevusu: 'Sabah buluşalım!'

6 Haziran 2007 20:49 tsi
Telefon randevusu: 'Sabah buluşalım!' Ağar ile Mumcu arasında seçim işbirliğine yönelik ilk temasın telefonla sağlanmasının ardından iki parti liderinin bir araya gelmesi bekleniyor. Telefon randevusunun zamanı ise yarın sabah!

Merkez sağda birleşmenin sağlanamaması gerek DP gerekse Anavatan’ın istifa depremi ile sarsılmasına yol açarken, yaşanan gelişmeler Ağar ve Mumcu’yu bir kez daha görüşme masasına çekti. İlk adım DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’dan gelirken, Mumcu ile Ağar arasındaki görüşmede bugün telefonla gerçekleşti.

DP ve Anavatan Genel Başkanlarının, kurmayların yapacağı çalışmaların ardından yarın sabah saatlerinde bir araya gelmesi bekleniyor. Anavatan’ın talebini, DP listelerinin Mumcu ile birlikte yeniden gözden geçirilmesi, sadece seçim işbirliğinin değil birleşmenin yeniden hedeflenmesi ve bu konuda Ağar’ın net bir takvim açıklaması oluşturuyor.

Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na sunulması ile Anavatan ve DP’de yaşanan gelişmeler ve yüzde 10’luk seçim barajına takılma ihtimalinin yüksekliği, Ağar ve Mumcu’yu son bir hamle ile baş başa bıraktı. Aday listelerinde pek çok ili ve sırayı boş bırakarak, merkez sağ birlikteliğine kapı aralayan DP ve Anavatan, gerek tabandan gerekse teşkilatlarından gelen tepkileri de dikkate alarak yeniden temas trafiğini başlattı. Bugün ilk adım DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’dan geldi. Ağar, DP Ankara 1’nci bölge 1’nci sıra adayı Sinan Aygün’ün de çabalarıyla seçim işbirliğini gündemine alırken, Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu’dan da randevu talebinde bulundu.

MUMCU KURMAYLARIYLA DEĞERLENDİRDİ

DP ile Anavatan arasında, CHP-DSP seçim işbirliği modelinin örnek alınabileceğine ilişkin ilk işaretler DP kurmaylarından gelirken, Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu da hem Ağar’ın randevu talebini hem de DP’nin seçim işbirliği önerisini kurmaylarıyla değerlendirdi. Yapılan değerlendirmelerin ardından Ağar ile Mumcu arasında yüzyüze görüşmenin gerçekleştirilmesi bekleniyordu ancak iki genel başkan yaşanan krizin ardından ilk görüşmeyi telefonla yapmayı tercih etti.

Ağar ile Mumcu arasındaki telefon görüşmesinde ise YSK’ya sunulan listeler gündeme geldi. Mumcu’nun DP’den aday listesini yeniden gözden geçirmesini istediği belirtilirken, “Mumcu ile Ağar’ın DP listelerinde aynı ağırlıkta söz sahibi olması gerektiği” de vurgulandı. Anavatan, merkez sağda birleşme konusunda tabana söz verildiğini dile getirirken, birleşme planının da, seçim işbirliğiyle birlikte tümüyle rafa kaldırılmaması gerektiği görüşü ortaya konuldu. Anavatan bir kez daha birleşme konusunda Ağar’ın net bir takvim ortaya koymasını istedi.

İki lider arasında yapılan telefon görüşmesinin ardından parti kurmayları seçim işbirliğinin şartlarına ilişkin çalışmalara yeniden başlarken, bu çalışmaların sonucuna göre de Mumcu ile Ağar’ın yarın sabah saatlerinde bir araya gelebileceği belirtildi.
milliyet



Bu haber 317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,045 µs