En Sıcak Konular

PKK, 'Koruculuk sistemi'nin kaldırılması için bastırıyor

11 Ekim 2011 13:09 tsi
Terör örgütü PKK yıllardır 'Koruculuk sistemi'nin kaldırılması amacıyla propaganda yürütüyor.

Sisteme yönelik baskılar son olarak teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 20 Ağustos 2011'de PKK'ya yakın haber ajansında yer alan açıklamalarında "koruculuk sisteminin lağvedilmesi gerektiğini" vurgulayan ifadeleri sonrasında arttı. PKK'nın haber ajansında muhtelif tarihlerde yer alan haberlerde korucuların bir suç örgütü olduğunu ifade eden haberler yer aldı.

Başında kanlı katil Fehman Hüseyin'in bulunduğu HPG tarafından koruculara yönelik silah bırakma çağrısı yapıldı. Bu açıklamada PKK'nın sözde askeri kanadı HPG, korucuları operasyona çıkmamaları, PKK'ya karşı silah kullanmamaları yönünde uyarıyordu. Aynı açıklamada HPG, koruculuk sistemini II. Abdülhamid Han tarafından kurulan Hamidiye Alayları sistemine benzetiyordu.

Koruculuk sisteminin terör örgütüne zarar veren önemli bir yapı olduğu biliniyor. Korucuların büyük bölümü Kürtlerden oluşuyor. Terör uzmanları, koruculuğun kaldırılması gibi sıkıntılı bir sürecin tamamıyla PKK'nın işine yarayacağını dile getiriyor. Koruculuk sisteminin kaldırılmasının öncelikle PKK'nın tezlerini teyit etmiş olacağını vurgulayan uzmanlar, ''Son bir kaç yılda PKK ve Öcalan tarafından yapılan koruculuğun lağvedilmesi, korucuların silah bırakması gibi çağrıların devlette karşılık buluğu gibi bir hava oluşacak. Kuşkusuz böyle bir süreç PKK'nın devlet karşısındaki bir zaferi gibi algılanacak. Koruculuk sisteminin kaldırılması durumunda PKK'nın bütün baskılarına rağmen bugüne kadar devletin yanında yer alarak koruculuk görevinden vazgeçmeyen aşiretler, köyler veya aileler PKK saldırılarına karşı savunmasız kalacak. Böyle bir durum, infaz ettiği örgüt militanlarını bile kahramanlaştırmaya çalışan kanlı örgüt PKK'nın güçlü, güvenilir, vefalı olduğu; devletin ise menfaatçi, güvenilmez ve aciz olduğu gibi bir PKK propagandasına zemin hazırlamış olacak. Tabi ki en önemli sonuç ise bölge halkının böyle bir uygulama yüzünden devlete olan güvenini kaybetmesi. Zaman zaman bazı olumsuz örneklerle gündeme gelse de, koruculuk sistemi günümüze dek bölge için oldukça önemli olan bir yapılanma olageldi. Sistemin unutulmaması gereken önemli vasıflarından birisi de kuşkusuz şu ki, kanlı terör örgütü PKK'dan bölge halkının büyük kısmı rahatsızken, koruculardan ise bölge halkı bir rahatsızlık duymuyor."

Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,334 µs