En Sıcak Konular

'En önemli eşiği aştık!'

11 Ekim 2011 12:15 tsi
'En önemli eşiği aştık!' Başbakan Erdoğan: "Yapacağımız anayasa milletimizi ve Türkiye’yi geleceği güvenle taşıyacaktır. Bu Meclis milletimizle birlikte yapacağı yeni anayasa ile adını tarihe farklı kaydettirecektir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Dün Karacaahmet’te Hüvelbaki yazılı bir mezar taşının başındaydık. Bugün burada sizlerin yanındayız. Zor bir durum ama siz de bilirsiniz ki hayat böyle işte. Annemizin vefatı dolayısıyla acımızı paylaşan başta  Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm milletimize şahsım, ailemiz adına teşekkür ediyorum.

"DOSTLAR SAĞ OLSUN"

Allah kendilerinden razı olsun. Yurtiçinden yurtdışından taziyede bulunmak üzere gelenler ve telefonla arayanlara teşekkür etmek istiyorum. Aziz milletimizin gösterdiği bu gönül inceliğini unutmak mümkün değil. Dostlar sağ olsun. Kardeşlerimiz sağ olsun ve dostluğumuz ebediyen baki kalsın.

"EBEDİ HAYAT HAKTIR"

Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ve Kilis vekilimiz Fuar Karakuş’un anneleri de ebediyete intikal etti. Allah onlara da sabır versin. Annelerimiz, babalarımız bizi hayata hazırladı. Kulaklarımıza şu hakikati de fısıldadılar. Dediler ki: Bir değirmendir bu dünya, baki olan sade odur. Ölüm haktır, ebedi hayat haktır. Her lahza bu hakikati hatırlamaya çalışıyoruz.

Musalla taşının arkasında bize şahitlik edecek olanların haklarını helal etmelerini her şeyden önemli görüyoruz.

Üzerimizde kul hakkı kalmadan inşallah huzura varırız.

"İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK"

Türkiye 1 Ekim tarihi itibariyle yeni bir başlangıç yaptı. Bu tarihi imkanı en iyi şekilde değerlendirmek üzerimize kaydedilmiş bir borçtur.

Yeni bir anayasa için siyasi partilerimizin belli bir mutabakat zemininden hareketle değişim sürecini başlatmalarından ve kapılarını açmalarından dolayı tüm partilere teşekkür ediyorum. İyi bir başlangıç yaptık. Doğru yoldayız.

Bu aziz milletin mayasında bizi biz kılan güçlü bir irademiz zaten var.

"EN ÖNEMLİ EŞİK AŞILDI"

Yapacağımız anayasa milletimizi ve Türkiye’yi geleceği güvenle taşıyacaktır. Bu Meclis milletimizle birlikte yapacağı yeni anayasa ile adını tarihe farklı kaydettirecektir.

TBMM’de temsil edilen tüm partilerimizin ön şart olmaksızın uzlaşma komisyonunda masaya oturmaları en önemli eşiğin aşılması anlamına gelir.

"YENİ ANAYASAYI BİR YILDA BİTİRELİM"

Partilerin aldıkları oy oranlarına, milletvekili sayılarına bakmaksızın uzlaşma komisyonuna her partinin eşit üye sayısı ile dahil olması samimiyetimizin göstergesidir.
Bu süreci olduğunda pozitif bir iklim içinde yürütmek istiyoruz. Süreç kendi mecrasında işleyecektir.

İnşallah bu hayırlı süreci akamete uğratacak her türlü menfi süreci bertaraf edecek müşterek bir ortam oluşur. Bu işin muhakkak bir sınırı olmalı. İşi sıkı tutalım. Bir yıl içinde de bu işi bitirmiş olalım. Türkiye gibi bir ülke başka ülkelerden 3 ya da 6 ayda anayasa yapmasını beklerken cumhuriyet tarihi içerisinde bir çok deneyimleri geçirmiş güçlü bir altyapıya sahipken 1 yıl içinde anayasa hazırlamayız gibi bir anlayışın içinde girersek geçmiş ve geleceğimize doğru yorum yapmamız mümkün değil.

"GİZLİ GÜNDEMİMİZ YOK"

Nerede ötelenmiş, başı sıkışmış bir toplum varsa Türkiye oradadır. Bunu Somali’de, Haiti’de, Pakistan’da gördük. Libya ve Tunus’ta bize gösterilen muhabbeti anlatmam mümkün değil. Bu teveccühe rağmen ülkemiz ve hükümetimizin zaman zaman haksız eleştirilere maruz kaldığını görüyor ve üzülüyoruz. Türkiye bölge üzerinde herhangi bir gizli gündemi olan ülke değildir. Bizim kitabımızda kaynağını halktan almayan bir yönetim asla meşru olamaz. Türkiye kendi ilkeleri neyi gerektiriyorsa o istikamette yoluna devam edecektir.

ABD’den döndükten sonra da yoğun dış seyahat programımız devam etti.

“KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VER”

Çıkıyor Fransa'nın Cumhurbaşkanı Ermenistan'a gidiyor ve Türkiye'ye kendine göre tavsiyelerde bulunuyor. Önce sen kendine tavsiyede bulun, kendine çeki düzen ver.

Kalkıp da Fransa'da başka, Ermenistan'da başka, Türkiye’ye geldiğin zaman bambaşka böyle iki yanlı üç yanlı siyasi liderlik olmaz. Her şeyden önce siyaset dürüstlük istiyor dürüstlük.

Ülkende 600 bin Ermeni, 500 bin Türk var. Bir taraftan Türkiye ile her türlü ilişkiniz var. Ama siz büyük düşünmüyor da daracık bir şeyle sadece ekonomik imkanlarının farklı olduğu için böyle bir tavır içine giriyorsan kusura bakma Türkiye kolay yutulacak bir lokma değildir.

Devlet adamlığı unvanını taşımak, gelecek nesilleri düşünerek hareket etmeyi gerektirir. Bunun idrakinde olmayanlar, Fransız kalanlar gerçeği anladıklarında çok geç kalacaklardır.

İSRAİL-FİLİSTİN

Dün söyledikleriniz de, bir yıl önceki söyledikleriniz de kayıtlarda mevcut. Kendileri bir araya gelsin anlaşsın diyemezsiniz, on yıllardır bir araya geliyorlar, olmamasının arkasında egemen güçler var. Bugün yine anlaşamıyorlarsa yine aynı şey. Eğer anlaşmaları isteniyorsa, Sudan'da ne yaptınız? Aynı şekilde İran'da ne yaptınız? Diğer ülkelerde neler yapıyorsunuz? Buralarda da aynı şeyi yapmanız lazım. BM'de de söyledim. İsrail'de 89 yaptırım kararı aldı.

 İsrail hepsine uydu mu? Uymadı. Peki uyguladınız mı yaptırım baskı? Hayır. E şimdi bu şekilde şımartılmış bir ülke kalkar da İsrail ile barış masasından barışarak geleceğe yönelir mi? Her masaya oturuşta daha çok şey istiyor ve bunun sınırı yok. O sınırın ne olduğunu biz de biliyoruz, Filistin'in evlatları da çok iyi biliyorlar.



Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,900 µs